Cadastrarea şi construcţia de creşe, discutate de administraţia judeţeană cu ministrul Dezvoltării

3
1670

Conducerea Consiliului Judeţean Sălaj s-a întâlnit vineri, 5 martie, cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, context în care au fost discutate oportunităţile de finanţare pentru administraţia publică locală.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Sălaj, în cadrul discuţiilor ministrul Cseke Attila a prezentat posibilităţile de finanţare prin programele derulate de Ministerul Dezvoltării şi a anunţat lansarea finanţării pentru cadastrarea sectorială, prin care fiecare UAT va primi un sprijin de 160.000 de lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăţilor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

„O altă noutate o reprezintă demararea programului naţional pentru construirea de creşe, o iniţiativă de maxim interes pentru judeţul Sălaj, care va avea parte de sprijinul Ministerului Dezvoltării”, susţin reprezentanţii CJ Sălaj.

La eveniment au participat, alături de preşedintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, vicepreşedinţii Claudiu Bîrsan şi Szilagyi Robert, secretarul general al judeţului, Cosmin Vlaicu, precum şi parlamentarii UDMR Sălaj Kovacs Iren şi Seres Denes.

„Am profitat de vizita ministrului Dezvoltării pentru a discuta despre importanţa dezvoltării municipiului Zalău şi a Zonei Metropolitane Zalău. Am discutat, de asemenea, despre proiecte comune, care să asigure îmbunătăţirea infrastructurii din mediul rural, condiţie de bază pentru dezvoltarea economică a satelor sălăjene şi pentru atragerea tinerilor în aceste zone. Dezvoltarea comunităţilor din judeţul Sălaj prin atragerea de fonduri în cadrul programelor disponibile trebuie să fie o prioritate pentru toate administraţiile publice locale”, a declarat preşedintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Ministrul Dezvoltării s-a întâlnit, vineri, și cu primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, și primarul orașului Jibou, Dan Ghiurco.

„Mă bucur că am avut ocazia să îi prezint câteva din proiectele Primăriei Municipiului Zalău pentru care am obținut finanțare din fonduri europene, cât și proiectele pe care intenționăm să le depunem în noul exercițiu financiar. Deschiderea cu care a tratat proiectele privind modernizarea Zalăului reprezintă un semn bun pentru comunitatea noastră și sunt convins că va sprijini tot ceea ce înseamnă dezvoltarea și creșterea calității vieții în municipiul nostru”, a afirmat Ionel Ciunt după întrevederea cu ministrul Cseke Attila.

3 COMENTARII

  1. Citu vorbeste de performanta ! foarte bine ! dar si guvernul precum si presedintia in totalitatea lor sunt platiti de la stat ! Noi ne intrebam : Undei performanta? De ce este atita discriminare ? daca o institutie nu merge bine imediat se ia masuri si demisii! Nu prea functioneaza aceasta masura democratica la guvern si de loc la presedintie !

  2. Interesul vostru (PSD, PNL-PD, UDMR) pentru cetatenii judetului, se vede prin modul in care tineti in izolare un sat cu sute de suflete, Turbuta! Si noii catapultati la putere, se axeaza pe lucruri simple, prioritare doar pentru ei. Probabil mai usor comisionabile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.