Cabinetul Ciucă ajunge azi în Parlament, la votul de învestitură

2
79

Cabinetul condus de Nicolae Ciucă ajunge joi în fața Parlamentului, pentru a primi votul de învestitură. Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului urmează să înceapă la ora 10.00.

Este a doua oară când Ciucă este propus premier, doar că de această dată se bucură de o majoritate confortabilă, asigurată de PNL, PSD, UDMR și minirotăți.

Votul este secret, cu bile. Trebuie să fie prezenţi cel puţin jumătate plus unu dintre membrii celor două Camere ale Parlamentului.

Pentru a fi învestit, Guvernul Ciucă are nevoie de votul favorabil a 234 de parlamentari. Cabinetul Ciucă este susţinut de PSD, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale, care au în total 321 de senatori şi deputaţi.

Criza politică s-a declanșat în România la începutul lunii septembrie, după ce Florin Cîțu l-a dat afară din Guvern pe ministrul Justiției, Stelian Ion, de la USR. A urmat căderea Cabinetului Cîțu, după o moțiune de cenzură votată atât de USR, cât și de PSD.

Au existat ulterior două propuneri de premier. Dacian Cioloș a obținut doar 88 de voturi din cele 234 necesare și Nicolae Ciucă, care și-a depus mandatul înainte să ajungă în fața Parlamentului, deoarece nu avea nici el sprijin pentru un guvern minoritar.

Miercuri, la audierile din comisii, miniștrii propuși de PNL, PSD și UDMR au primit toți avize favorabile.

2 COMENTARII

    • Bai, baietas! Ce ai mai cu #rezist? Aia sunt politicieni adevarati care chiar doreau sa faca ceva in tara asta. Drula, fostul ministru de la Transporturi, a fost cel mai bun ministru din ultimii 30 de ani. USR cred ca e singurul partid care vrea sa faca reformele necesare dar singur nu are cum, fara o majoritate stabila in parlament. PSD si PNL sunt partide vechi care nu au demonstrat mai nimic dupa Revolutie, inafara de faptul ca membrii lor s-au imbogatit peste masura. PNL+PSD (fratia hotilor) = coruptie, hotie, castrarea justitiei!

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.