FC Zalau – FC Silvania Simleu Silvaniei 1 – 0 (1-0)
Competitia KO nu s-a dezmintit nici de aceasta data: echipa din esalonul inferior, FC Zalau – Liga a III-a, a eliminat-o pe cea din esalonul superior, FC Silvania Simleu Silvaniei – Liga a II-a
Pe un timp frumos, marti de la ora 17,30, tribunele Stadionului Municipal au fost luate cu asalt de sustinatorii celor doua echipe. Galeria din Simleu nu a fost numeroasa, dar cu un repertoriu bine invatat si cu tot arsenalul unei galerii care se respecta (tobe, drapele, alte insemne ale echipei favorite), spre deosebire de galeria … lipsa a zalauanilor. In schimb, spectatorii erau inarmati cu pungi cu seminte. Pana la pauza de apa (timpul fiind calduros) din minutul 23, nu s-a petrecut nimic spectaculos. Am putea consemna doar intrarea de 4-5 ori a echipei medicale pentru atenuarea durerilor la intrarile mai barbatesti din partea jucatorilor ambelor combatante, dar fara accidente grave. Era doar luarea pulsului, dupa cu se exprima plastic un spectator mai hatru. Prima faza cu adevarat de fotbal a fost in minutul 36, atunci cand Neicu l-a intins serios pe Stef, portarul simleuanilor. A fost ca un preludiu la golul ce a urmat, in urma unei serii de 3 cornere consecutive, mingea respinsa a ajuns la 20-25 de metri de poarta Silvaniei la Gabriel Vasvari, care a inscris cu un sut sec. Prima parte a meciului s-a incheiat cu o faza la care experimentatul Vasile Jula a primit cartonas galben.
Ce de-al doilea mitan al meciului a fost mai animat, cu mai multe faze de poarta si o tesatura de pase frumos desenate pe gazonul verde. Dintre fazele reprizei am consemnat sutul lui Gigi Gorga, din minutul 52, respins cu dificultate de Stef pana la Mihai Bode (jucator pe care si-l doresc in echipa simleuanii), a carui ghiulea a trecut pe langa buturile simleuane. La un minut, a urmat o torpila a la Chiorean (n.n. jucator de la care se asteapta mai mult), respinsa cu dificultate. Prima oportunitate cu adevarat a simleuanilor in acest meci a venit abia pe final, in minutul 79. Mult prea putin fata de pretentiile unei echipe de liga a II-a. Sa se fi menajat simleuanii pentru partida de sambata, cand vor infrunta una dintre favoritele seriei, FC Rm. Valcea? A, sa nu omitem faza din minutul 3 de prelungire, atunci cand portarul simleuan a dorit sa degajeze o minge ce se indrepta spre careul Silvaniei, dar a dat o chifla-cuc de toata frumusetea si care se putea transforma intr-un alt gol in contul zalauanilor.
Au arbitrat: Mihai Prodan – la centru, asistat la cele doua linii de Szekely Iulian si Nagu Miklos – toti din Cluj-Napoca. Rezerva – Tudor Marchis din Cluj-Napoca. Observator FRF Szilaghi Stefan – Satu Mare.
Echipa FC Zalau s-a calificat pentru etapa a V-a a Cupei Romaniei Timisoreana, etapa care va avea loc in data de 9 septembrie a.c. Adversara formatiei noastre se va stabili prin tragere la sorti. In situatia in care va fi o echipa din liga superioara Zalaului, FC va juca pe propriul teren.
Dacian Nastai, antrenor Silvania
Felicit echipa gazda pentru jocul practicat. Sunt suparat pe proprii elevi pentru prestatia din acest meci. In lot sunt 22 de jucatori si trebuie ca cei care intra pe teren sa dovedeasca atasament pentru Club. Eu nu-i consider pe nici unii rezerve. Daca ei gandesc altfel ii priveste,si va trebui sa actionam in cosecinta. Nu pot concepe ca sa luam iar gol in urma unei faze fixe (corner). Trebuie sa inteleaga toti ca la nivelul Ligii a II-a sunt alte pretentii. Sa le uite pe cele din esalonul trei. Sambata ne asteapta un meci foarte greu, cu CSM Rm.Valcea.Adversara este una de calibru si va fi un adevarat test pentru noi. Dar am incredere ca vom confirma rezultatele din primele doua etape, pentru care suntem continuu felicitati. Trebuie sa confirmam cu un rezultat si mai bun sambata.
Marius Pasca, antrenor FC Zalau
Am obtinut o victorie muncita si pe merit. Pe final de meci chiar puteam sa mai inscriem. Stiam ca vom intalni un adversar bun, de Liga a II-a, si ne-am pregatit meciul foarte bine tactic. Dar, nu eram suparat sa fi perdut acest meci si sa fi castigat vineri, cu Gaz Metan II Medias. Atunci am intalnit o echipa pe care o puteam invinge la un scor concludent, dar relaxarea de pe finat ne-a costat, un 2- 2,de la 2-0. In etapa viitoare de campionat ne asteapta o partida dificila la Sebes, dar sper intr-o victorie. Avem un obiectiv de indeplinit si nu ne putem relaxa prematur.Chiar daca avem unele probleme medicale, le vom rezolva si cred intr-o evolutie buna la Sebes.