”Business Forum Nord-Vest” a adus la Zalău antreprenorii și oficialitățile din regiune și de la centru

Evenimentul ”Business Forum Nord-Vest” a reunit, vineri, 16 februarie, la Zalău, organizațiile patronale din Transilvania, oficiali guvernamentali, parlamentari, reprezentanți ai administrațiilor locale din Regiune, zeci de antreprenori din Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu Mare.

Ajuns la cea de-a treia ediție, ”Business Forum Nord-Vest” a fost organizat de Organizația Patronilor Sălaj, în colaborare cu Clubul Oamenilor de Afaceri Silvania, Asociația Întreprinzătorilor Maramureș, Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord-Vest și Asociația Camera Meșteșugarilor din Satu Mare, Uniunea Națională a Patronatului Român – Regiunea Nord-Vest și Federația Patronilor Bihor.

Consiliul Județean Sălaj a a fost reprezentat la eveniment de președintele instituției, Dinu Iancu-Sălăjanu, și vicepreședintele Claudiu Bîrsan.

”Salut inițiativa Organizației Patronilor Sălaj de a organiza, în Țara Silvaniei, la Zalău, această acțiune. Una dintre prioritățile mandatului meu de președinte al Consiliului Județean Sălaj a fost consolidarea relației cu mediul de business, obiectiv materializat prin transparentizarea bugetului județului și a deciziilor pe care le luăm pe termen scurt și lung. Consiliul Județean Sălaj va fi mereu partenerul de nădejde al antreprenorilor, convinși fiind că doar împreună, prin dialog cu societatea civilă, prin investiții în infrastructura rutieră, în sănătate și educație, putem asigura dezvoltarea sustenabilă a comunităților noastre, stabilizarea populației și asigurarea unui viitor solid pentru tânăra generație”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu.

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a fost, de asemenea, prezent la eveniment.

“În cadrul evenimentului Business Forum Nord-Vest, am subliniat importanța pe care o are mediul de afaceri în dezvoltarea comunității noastre. Zalăul este un important centru industrial, iar acest lucru se datorează mediului privat autohton și câtorva companii multinaționale care au capacități de producție pe raza municipiului nostru. Este foarte important ca administrația locală și centrală, împreună cu mediul de afaceri, să pună la un loc ideile constructive, pentru a avea o dezvoltare economică solidă a țării și a regiunii în care trăim. Firmele românești au nevoie de soluții, unele pentru a supraviețui și altele pentru a se putea dezvolta, iar noi, cei din administrație, trebuie să înțelegem că există o urgență în ceea ce înseamnă rezolvarea problemelor mediului privat. Mediul privat are idei valoroase care duc la dezvoltare economică pe trermen lung a României, iar la nivel guvernamental există preocupări pentru a găsi soluții la problemele mediului de afaceri”, a declarat Ionel Ciunt.

Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, alături de subprefectul Gheorghe Bancea au luat parte la evenimentul Business Forum Nord-Vest.

“În opinia mea, Regiunea de Nord Vest are un potențial economic semnificativ, datorită resurselor sale naturale bogate, forței de muncă calificate și poziției geografice strategice. În aceste condiţii, sunt convins că regiunea poate deveni un motor al creșterii economice pentru întreaga țară. (…) Ca reprezentat al Guvernului în teritoriu, am sprijinit mereu mediul de afaceri din Sălaj, în măsura posibilităţilor şi a atribuţiilor legale. În cadrul şedințelor de Dialog Social am încercat, de fiecare dată, să soluţionăm problemele apărute între patronate şi sindicate şi să luăm, totodată, pulsul mediului de afaceri din judeţ. În final, vă îndemn să profitați la maximum de această ocazie de a vă conecta, de a învăța unii de la alții și de a stabili parteneriate care să ducă la creștere și inovare în afaceri”, a precizat, în mesajul său, prefectul Dari Toma.

About Author

One Reply to “”Business Forum Nord-Vest” a adus la Zalău antreprenorii și oficialitățile din regiune și de la centru”

  1. Absolut tipic comunistoid. Nu se poate organiza nimic fără prezența la masa prezidiului și indicațiile prețioase ale tovarășilor de la partid. Chiar dacă ei nu au lucrat ceva concret în viața lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *