februarie 6, 2023

Burse de merit pentru aproape patru mii de elevi zălăuani

Aproape patru mii de elevi din municipiul Zalău vor primi o bursă de merit în valoare de 150 de lei. Această bursă se acordă elevilor care au obtinut media generală de cel puţin 8,50 şi nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv în primul semestru al anului şcolar, pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial, liceal sau profesional.

Prin Legea bugetului de stat, au fost aprobate sume pentru plata burselor din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, iar pentru municipiul Zalău a fost alocată suma de 1.396.000 lei, care a asigurat acordarea burselor şcolare pentru perioada ianuarie – august 2021, respectiv semestrul II al anului şcolar 2020-2021, raportat la cuantumul aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 5/2021.

”În urma centralizării sumelor conform datelor comunicate de către unităţile de învăţământ, respectiv a numărului de beneficiari cu rezultate obţinute în semestrul II al anului şcolar 2020 – 2021, suma necesară pentru perioada septembrie – decembrie 2021 este de 1.743.000 lei pentru un număr estimat de 3.998 elevi. Având în vedere acest necesar, propunerea noastră este să alocăm pe lângă cei 800 de mii de lei alocați deja, încă 293 de mii de lei din bugetul local în vederea efectuării plăților burselor pentru toți elevii care au obtinut media generală de cel puţin 8,50 şi nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv în primul semestru al anului şcolar”, spune primarul Ionel Ciunt.

Primăria Zalău mai acordă burse sociale și burse de studiu, în valoare de 100 de lei, și burse de performanță, în valoare de 225 de lei. Cuantumul burselor sociale și de studiu a crescut, de la 60 de lei în anul 2020, la 100 de lei în 2021.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut