Bursa Romana de Marfuri are terminal in Salaj

Cel de-al 35-lea terminal al Bursei Romane de Marfuri (BRM) functioneaza, incepand de ieri, 26 februarie, la Zalau, deschiderea oficiala fiind marcata de prezenta reprezentantilor societatii, ai Camerei de Comert si Industrie (CCI) Salaj , precum si a oficialitatilor locale si judetene.
“Terminalul din Salaj este rodul colaborarii dintre Camera de Comert si Bursa Romana de Marfuri, care va oferi facilitati nu doar mediului de afaceri privat, ci si institutiilor statului”, a declarat amfitrionul evenimentului, Vasile Padurean, presedinte al CCI Salaj. La randul sau, Alexandru Gutes, directorul executiv al BRM, i-a anuntat pe toti cei prezenti ca specialistii bursei vor sta la dispozitia salajenilor pentru rezolvarea problemelor.
“Bursa Romana de Marfuri este o societate creata in 1992. De-a lungul acestor ani, s-a adresat mediului de afaceri din Romania, incercand sa implementeze mecanisme ale economiei de piata si dezvoltand oportunitati atat pentru firmele private, cat si pentru societatile cu capital de stat”, a declarat directorul executiv al Terminalului Cluj, Liana Pop, cea care va administra, pentru inceput, si proaspatul terminal. Principalele servicii oferite de catre BRM sunt achizitionarea de materii prime pe piata de disponibil si consultanta pentru aplicarea procedurilor de achizitii publice, inclusiv organizarea si derularea acestor proceduri.
In prezent, exista doua cai de acces catre si dinspre bursa: piata de disponibil si piata licitatiilor. Pe cea dintai se tranzactioneaza marfuri fungibile, standardizate, in cele noua ringuri specializate: produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, carbune, marfuri generale, materiale de constructii, legume si fructe, cereale si ringul contractelor de procesare combustibili. Pe piata licitatiilor se achizitioneaza produse, servicii sau lucrari, se vand bunuri, mijloace fixe, active, se ofera consultanta pentru aplicarea procedurilor de achizitii publice, se organizeaza si se deruleaza proceduri de achizitii publice si pentru accesarea fondurilor structurale.
In 2008, pe cele doua piete administrate de BRM, valoarea de tranzactionare a crescut cu 36% comparativ cu anul precedent, ridicandu-se la aproape 2,1 miliarde de lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut