Toti candidatii prezenti la primele doua probe – orale – ale examenului de bacalaureat au luat note de trecere. Mai mult, la limba romana trei au obtinut nota maxima.
Trei dintre cei 64 de candidati care au sustinut luni proba orala de limba si literatura romana a examenului de bacalaureat au reusit sa obtina nota maxima. Potrivit informatiilor primite de la inspectorul scolar general adjunct Ioan Lung, una dintre note apartine absolventei de la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian eliminata din examen in prima sesiune (dupa ce a fost surprinsa copiind cu telefonul). Toti cei 64 de candidati prezenti la aceasta prima proba (din 77 inscrisi) au luat note de trecere.
Ieri a fost ziua dedicata probei orale de limba si literatura maghiara, sustinuta in Salaj de sapte candidati (din opt inscrisi), toti declarati promovati. Astazi este programata proba orala la limba moderna, pentru care s-au inscris 84 de candidati, iar de maine incep probele scrise. Prima este cea la limba si literatura romana, ce va fi sustinuta, conform inscrierilor, de 195 de candidati.
Numarul absolventilor de liceu inscrisi pentru aceasta sesiune de bacalaureat este 330, fluctuatia de la o proba la alta fiind data de faptul ca un candidat respins in sesiunile anterioare poate sa sustina acum doar probele nepro-movate. Conform adjunctului ISJ, majoritatea candidatilor sunt absolventi promotia 2009 (doar 17 sunt din serii anterioare) si doar unul a trebuit sa achite taxa de examen (din cauza ca si-a epuizat cele doua ^incercari^ gratuite oferte de stat). De asemenea, un candidat a avut nevoie de aprobare de la minister pentru sustinerea examenului in Salaj, deoarece absolvise in alt judet.