Bugetarii vor primi noi sporuri. Propunere legislativa

Mai multe categorii de bugetari vor primi sporuri la salariu, potrivit celor doua propuneri legislative aflate in dezbatere la Parlament, una dintre ele fiind foarte aproape de adoptare.

Vorbim despre militari, politisti, personalul civil din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, cat si despre angajatii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare (ANSVSA).

Conform propunerii legislative, aceste sporuri vor fi de pâna la 25% pentru acei angajati ce ocupa o functie cu acces la informatii clasificate din clasa secret de stat.
Astfel, propunerea a primit raport favorabil la Camera Deputatilor, in calitate de camera decizionala si are sanse sa fie adoptata de Parlament. Sporul ar urma sa fie stabilit in functie de locul de munca si de certificatul de securitate detinut. Totodata va mai conta si nivelul de secretizare al informatiilor la care angajatul are acces.

Deasemenea, angajatii ANSVSA care nu au beneficiat de sporuri anul trecut si personalul nou incadrat ar putea beneficia de sporuri la salariu, calculate in functie de salariul de baza existent in plata.
Senatul a dat raport favorabil acestei propuneri legislative care are mari sanse sa fie adoptata intr-o sedinta viitoare.
Camera Deputatilor va da votul decisiv, iar mai apoi propunerea legislativa va trebui adoptata de Parlament, semnata de seful statului, ca pe urma sa fie publicata in Monitorul Oficial.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *