noiembrie 26, 2022

Bugetarii vor avea cate 5 zile libere atat de Craciun, cat si de Revelion

Guvernul a aprobat vineri, 20 decembrie 2019, o hotarare prin care vor fi acordate pentru angajatii din sistemul public doua zile libere, in 27 decembrie si 3 ianuarie, astfel incat se va face „punte” pentru bugetari intre Craciun si weekend si, la fel, intre Revelion si weekend.

rn

Masura a fost anuntata ca adoptata de seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a precizat, la randul sau, ca acordarea zilelor libere a fost luata inclusiv la solicitarea patronatelor din turism.
Declararea acestor zile ca libere le va permite angajatilor din sectorul public sa faca punte intre datele 25-26 (miercuri si joi, primele zile de Craciun) si 28-29 decembrie 2019 (sambata si duminica), dar si intre zilele libere 1 – 2 ianuarie (miercuri si joi) si 4-5 ianuarie 2020 (sambata si duminica).

rn

Premierul Orban si ministrul Finantelor, Florin Citu, au precizat ca unitatile Trezoreriei Statului vor lucra si in zilele de 27 decembrie, respectiv 3 ianuarie, care sunt zile bancare. Zilele libere sunt acordate pentru bugetari, dar, de regula, si firmele private pot lua la randul lor aceasta decizie, daca au posibilitatea.

rn

Bugetarii ar urma sa recupereze cele doua zile libere primite suplimentar.
Prin Codul Muncii, zilele de 25 si 26 decembrie, idem 1 si 2 ianuarie sunt nelucratoare pentru toti angajatii. Adoptarea hotararii va face ca bugetarii sa aiba cate 5 zile libere atat de Craciun, cat si de Revelion.

rn

 

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *