septembrie 26, 2022

Bugetarii si IT-stii sunt castigatorii in economie

Datele statistice oficiale arata ca salariul mediu net a crescut in noiembrie 2018, nominal, cu 13,3% fata de aceeasi luna a anului anterior, dar cresterea reala, in raport cu evolutia preturilor, a fost de 9,5%, potrivit datelor transmise de Institutul National de Statistica (INS). 

rn

In noiembrie 2018, fata de luna precedenta, de cresteri salariale au avut sectorul bugetar (administratie publica +1,5%, invatamant +1,1%, sanatate si asistenta sociala +0,6%) si tehnologia informatiei, inclusiv activitati de servicii informatice, extractia petrolului brut si a gazelor naturale, activitati de editare.
De cealalta parte, cele mai mari scaderi ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in industria metalurgica (minus 8,3%); fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice, telecomunicatii, depozitare si activitati auxiliare pentru transport, transporturi aeriene (intre -1% si -3%.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.