octombrie 1, 2022

Bugetarii nu s-au inghesuit la odihna cu pret redus

Casa Judeteana de Pensii a reusit „sa scape” de numai 45 la suta din biletele de odihna de care pot beneficia salariatii bugetari.
Chis Filonas, directorul Casei Judetene de Pensii (CJP) Salaj a declarat ieri ca, in acest an, gradul de valorificare al biletelor de odihna pentru salariatii bugetari aflati in relatie contractuala cu Casa a fost foarte scazut. Doar 45 la suta dintre bugetari au optat pentru un concediu cu pret redus in statiunile contractate de stat. „Este o experienta negativa, in ciuda faptului ca preturile sunt mici, iar conditiile bune. Exista doua cauze principale pe care le-am discutat si cu domnul prefect. In acest an, biletele au venit tarziu si perioada de vacanta a fost redusa de la zece zile la sase zile”, a precizat seful CJP. Casa de Pensii poate acorda inca 37 de bilete de odihna. Datele la care bugetarii mai pot pleca in concediu de odihna sunt 16, 17, 18, 20 si 23 septembrie, in statiunile Predeal, Olimp si Neptun. Hotelurile puse la dispozitia lor sunt de doua si trei stele. Directorul Chis Filonas a propus unele masuri pentru anul viitor, astfel incat gradul de valorificare sa fie de suta la suta. Principala masura care se impune este prelungirea perioadei de vacanta la noua sau zece zile, iar a doua masura – presiune ca biletele sa ajunga mai repede decat in acest an. Biletul de odihna include sase nopti de cazare si trei mese pe zi, iar salariatii bugetari cu venituri de pana la doua mii de lei achita doar jumatate din pretul biletelor. Cei care depasesc acest plafon salarial, vor achita pretul integral.
Pensionarii – mai receptivi
Seful CJP Salaj a precizat ca pensionarii au fost mai receptivi la programele adresate lor, de a merge la tratament in statiunile romanesti beneficiind de o reducere de 50 la suta. Gradul de valorificare al biletelor de tratament, pana in prezent, se apropie de suta la suta. „Mai avem doar 20 de bilete de tratament in statiunile Bizusa, Moneasa si Ocna Sugatag. Cele mai cautate statiuni au fost Baile Felix, 1Mai, Geoagiu Bai, Baile Herculane”, a declarat Chis Filonas.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.