noiembrie 30, 2022

Sindicalistii bugetari afiliati la Cartel Alfa Filiala Salaj vor participa luni, 23 martie, intre orele 11.00 si 13.00, la o actiune de protest, in semn de nemultumire fata de eliminarea primelor si a sporurilor, ne-a declarat Pompiliu Ceaca, presedintele confederatiei la nivel judetean.
Protestele, concretizate in pichetari ale sediilor centrale ale PD-L, PSD si Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, dar si ale prefecturilor din intreaga tara, sunt cauzate de intentia Executivului de a diminua veniturile salariale ale lucratorilor bugetari. Mai exact, una dintre masurile propuse de Guvern reduce salariile de incadrare ale anumitor categorii de bugetari, iar altele au in vedere desfiintarea sistemului de apreciere si departajare prin salarii de merit si premii anuale.
Reprezentantii Cartel Alfa spera ca intalnirile de luni cu reprezentantii prefecturilor, ai Ministerului Muncii si cu cei ai PD-L si PSD vor avea ca finalitate abandonarea initiativei guvernamentale si inceperea negocierilor pentru elaborarea legii de salarizare unitare in sistemul bugetar.
In functie de rezultatul si concluziile acestor intalniri, sindicatele din sectorul bugetar, afiliate la confederatie, vor decide marti, 24 martie, etapele urmatoare ale actiunilor de protest.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *