Bugetarii fac o pauză de la grevă

Consiliul Național al Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii a hotărât suspendarea grevei pe perioada negocierilor cu guvernanții.

Bugetarii din instituțiile aflate în subordinea Ministerului Muncii au declanșat greva generală în 27 noiembrie, după mai multe săptămâni de proteste și întreruperi temporare ale activităților.

Consiliul Național al Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii a hotărât, pe baza consultării organizațiilor membre, suspendarea grevei începând cu data de 4 decembrie, în urma negocierilor de la nivelul Guvernului României, pe perioada desfășurării acestora.

“Următoarea întâlnire va avea loc luni, ora 11.00, la sediul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale unde va fi stabilit calendarul în vederea soluționării revendicărilor formulate de organizația noastră, în calitate de organizație reprezentativă. Suspendarea grevei reflectă dorința noastră de a prioritiza soluțiile constructive și de a evita orice impact negativ asupra serviciilor prestate pentru beneficiari. Mulțumim opiniei publice pentru înțelegere și reprezentanților mass-mediei pentru profesionalism, pentru preocuparea în vederea relatării acțiunilor noastre, cât și pentru prezența în mijlocul colegilor noștri din toată țara. Toate acestea au făcut posibil ca mesajele noastre să fie accesibile publicului larg. Apreciem înțelegerea manifestată de toate părțile, considerăm că societatea trebuie informată corect, în acord cu valorile și principiile care ne definesc ca organizație. Aceste dificultăți prezentate opiniei publice sunt aspecte pe care organizația noastră le cere a fi rezolvate pentru activitatea profesională, soluțiile identificate și aplicate conduc, în mod implicit, la îmbunătățirea timpului de răspuns la nevoile beneficiarilor noștri. Vom menține transparența pe parcursul procesului de negociere”, a anunțat Consiliul Național al Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii.

Bugetarii din casele de pensii, agențiile județene pentru plăți si inspecție socială, agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă și inspectoratele teritoriale de muncă din țară au intrat în grevă generală pentru “eliminarea inechităților salariale și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă”.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *