Bugetarii au incă o zi liberă

Bugetarii au incă o zi liberă

În şedinţa de marţi, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a aprobat instituirea zilei de de 27 Martie, “Ziua Unirii Basarabiei cu România”, ca zi de sărbătoare naţională. Asta înseamnă zi nelucrătoare pentru toţi bugetarii.
“Ziua de 27 martie 1918 este una dintre cele mai semnificative din istoria poporului român. Atunci, după 106 de ani de ocupaţie ţaristă, Basarabia a revenit în graniţele ei fireşti, fiind prima provincie românească care s-a unit cu România (…) Este obligaţia noastră, a celor care astăzi răspundem în faţa românilor, de a demonstra că preţuim valorile româneşti de veacuri şi pe cei care ni le-au lăsat moştenire. Uitarea eroilor neamului românesc, uitarea istoriei este totuna cu trădarea”, scrie în expunerea de motive a proiectului.
Bugetarii se bucură astfel în 2017 de 15 zile libere, declarate nelucrătoare prin lege. stop_coloana Codul Muncii prevede câte două zile libere pentru Anul Nou (1 şi 2 ianuarie), Paşti (16 şi 17 aprilie), Rusalii (4 şi 5 iunie) şi Crăciun (24 şi 25 decembrie) şi câte o zi pentru Ziua Unirii Principatelor Române (24 ianuarie), Ziua Internaţională a Muncii (1 mai), Ziua Copilului (1 iunie), Adormirea Maicii Domnului (15 august), Sfântul Andrei (30 noiembrie) şi Ziua Naţională a României (1 decembrie).
Anul acesta, 27 martie pică într-o zi de luni aşa că bugetarii, şcolarii şi preşcolarii vor avea parte de un weekend prelungit.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *