Buget de avarie la Primaria Zalau

“Bugetul local al municipiului Zalau, pentru anul 2009, este insuficient. Conform proiectului de buget, cheltuielile depasesc veniturile”, a afirmat Emanoil Gardan, consilier local, in cadrul dezbaterii publice, pe tema bugetului, care a avut loc cu doua ore inainte de sedinta de consiliu. Si intr-adevar, comparativ cu anul trecut, bugetul consolidat al municipiului este cu 1 milion de lei mai mic – 118 milioane fata de 119 in 2008.
In cele din urma, cu toate “durerile facerii” bugetul pe anul 2009 a fost votat in unanimitate de consilierii locali. Discutii mai aprinse in privinta bugetului au avut loc la dezbaterea publica, unde reprezentantii sindicatelor din invatamant au solicitat tichete cadou pentru salariatii din scolile zalauane.
“Cerem consilierilor sa acorde aceste tichete cadou pentru cei 1720 de salariati, in cuantum de 500 de lei (pentru acest an) pentru fiecare dascal in parte. Am inteles constrangerile bugetare dar profesorii ar merita sa primeasca aceste sume deoarece ei nu beneficiaza de alte prime (de vacanta, pentru inmbracaminte etc.) si au salarii mai mici cu 20%, comparativ cu ceilalti angajati din sistemul public”, a declarat Eusebiu Lehene, presedinte al Ligii Sindicatelor din Invatamant Salaj.
In replica, reprezentantii primariei au declarat ca bugetul local pe 2009 este destul de incert si oricum, decizia nu ar fi morala. “Firmele private fac disponibilizari si nu mi se pare normal ca, in aceste vremuri de criza, noi sa dam tichete cadou”, a spus viceprimarul Daniela Cota. Mai mult, Ioan Lipovan, sef Serviciu Taxe si Impozite Locale, a precizat ca, pana in momentul de fata, in vistieria locala se afla doar 23,58% din bugetul total, adica aproape 28 de milioane de lei din totalul de 118 milioane, restul fondurilor urmand sa vina pe parcursul anului, atat din taxe locale cat si de la bugetul de stat.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *