septembrie 24, 2023

“Bucuria din lacrimi” -eveniment de excepție, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor

0

Luni, 29 mai, de la ora 12:00, sunteți așteptați la un eveniment de excepție, găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău, de Ziua Românilor de Pretutindeni.

Vor fi alături de cei prezenți artistul plastic Anamaria Bodea, Oana Marin – cadru didactic al departamentului de Artă Teatrală Sibiu, Facultatea de Litere și Arte a ULBS și coordonator artistic, și Valer Simion Cosma, directorul Bibliotecii Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, împreună cu studenții care pun în scenă “Sunt una dintre fortunate”, un spectacol dureros de actual, scris după o documentare de 3 săptămâni în satele Sălajului, despre sutele de mii de copii ai căror părinți au luat calea străinătății.

Publicul va putea intra în dialog cu Valer Simion Cosma, istoric, antropolog, publicist și director de bibliotecă, fondator al Centrului pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale, al unor proiecte educaționale și programe de rezidențe extrem de apreciate: Conferințele de vară de la Telciu/Telciu Summer Conferences, Telciu Summer School/Școala de vară de la Telciu, Anonimii Migrației sau Culese din rural.

“Bucuria din lacrimi” este un eveniment organizat de Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj și Direcția Județeană pentru Cultură Sălaj, în colaborare cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Consiliul Județean Sălaj.

Intrarea este liberă.

Biblioteca Județeană Sălaj este instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut