septembrie 26, 2022

Bucata de drum dintre Dragu și limita cu județul Cluj intră în reabilitare

Tronsonul de drum în lungime de 634 de metri, dintre Dragu și limita cu județul Cluj, intră în reabilitare. Consiliul Județean Sălaj a predat, miercuri, amplasamentul pentru investiția ce vizează bucata din DJ 109.

“Contractul de lucrări pentru reabilitarea acestei porțiuni de drum județean a fost semnat la începutul săptămânii, iar astăzi a avut loc predarea amplasamentului către constructor. Ne-am fi dorit să realizăm investiția mai devreme, însă ne-am lovit de legislația stufoasă, care a făcut ca procedura de achiziție să fie una de durată. Mă bucur, însă, că am ajuns în această etapă și că, în curând, cei care tranzitează zona vor avea parte de cele mai bune condiții de trafic. În plus, odată cu finalizarea asfaltării tronsonului, asigurăm locuitorilor din zona Dragu, și nu numai, o legătură mai rapidă și sigură cu județul Cluj. Lucrările de reabilitare vor începe în primăvara anului viitor, dar avem promisiunea antreprenorului că pe durata iernii va asigura întreținerea drumului și îl va aduce la o stare de viabilitate care să permită desfășurarea traficului fără incidente”, a declarat, miercuri, Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Asigurată din fonduri de la bugetul județului, investiția are o valoare totală de 1,5 milioane de lei și vizează asfaltarea porțiunii de drum pietruit, lucrări de terasamente, amenajarea acostamentelor, asigurarea scurgerii apelor pluviale, înlocuirea unui podeț și lucrări de siguranță rutieră.

Durata de execuție a lucrărilor este de trei luni de la emiterea Ordinului de începere a lucrărilor.

Bucata de drum de 634 de metri, aflată la limita județelor Sălaj și Cluj, a rămas ani de zile nesfaltată pentru că nu s-a știut cui aparține. Clujenii credeau că e a noastră, iar noi credeam că e a lor. Așa se face că peticul de șosea a fost privat de orice lucrări de intervenție, fiecare administrație oprindu-se cu reabilitarea părții carosabile acolo unde considera că e limită de județ.

La începutul acestui an, au fost făcute noi măsurători în zonă și a rezultat că bucata respectivă ne aparține, fiind parte din Drumul Județean 109.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.