ianuarie 29, 2023

Brutăria Daia, mereu pe gustul clienților

Trebuie să recunoașteți că ”pita și slana” în Ardeal sunt sfinte, de când e lumea lume!

Vă vom arăta că există producători de pâine care ne demonstrează că putem avea o viață sănătoasă satisfăcându-ne papilele gustative cu pita cea de neînlocuit în meniul fiecăruia. Sau chiar cu produse de panificație care transformă toate mesele în familie în bucuria de a fi împreună cu cei dragi.

Pentru a satisface nevoile și gusturile consumatorilor, producătorii de pâine s-au adaptat pieței, s-au reinventat ori de câte ori a fost necesar. Unii. Aceia cărora le pasă de sănătatea clienților lor, care au avut dorința și curajul de a continua tradiția producției de pâine și de a oferi locuri de muncă câtorva zeci de oameni, în ciuda greutăților economice.

Un astfel de exemplu este Brutăria Daia din Zalău.

O brutărie cu tradiție, rețete de bun gust

Am găsit în Zalău, pe strada Crasnei, o brutărie care, de 27 de ani, generații de brutari au frământat și copt pâine pentru sălăjeni și nu numai. O brutărie care a devenit tradiția familiei Ardelean, dusă acum mai departe de fiica cea mare, Lăcrimioara.

La Daia și la magazinele partenere din Sălaj și Cluj poți găsi tot ce-ți poftește sufletul în materie de produse de panificație. Colaci, cornuri, diverse sortimente de pâine, croissante, chiar și produse de patiserie. Iar cei care le produc, folosesc rețete tradiționale și ingrediente atent alese, majoritatea cumpărate de la producători locali (spre exemplu, cartofii folosiți la delicioasa pâine cu cartofi).

Am stat de vorbă cu Lăcrimioara Nagy, managerul Brutăriei Daia  și ne-a împărtășit puțin din secretul și bucuria de a duce tradiția familiei mai departe și de a oferi pâinea cea de toate zilele pentru mii de sălăjeni.

”Părinții mei au deschis brutăria în anul 1994. Și de atunci nu a fost stopată activitatea niciodată. Nu a fost și nu este ușor să activezi în morărit și panificație într-o piață concurențială și în lupta economică în care se zbate majoritatea producătorilor autohtoni. În ciuda greutăților, am continuat să ne tratăm cu seriozitate munca, să ne respectăm clienții și chiar să ne reinventăm. Am oferit și oferim produse diverse, pe gusturile clienților. Și dacă suntem aici înseamnă că am reușit și eforturile noastre nu sunt zadarnice. Trebuie să le mulțumim tuturor partenerilor și clienților noștri pentru că au ales și aleg în continuare produsele noastre. Eu conduc activitatea brutăriei de vreo 10 ani, dar am crescut aici și eu, și sora mea. Cunoaștem în detaliu fiecare rețetă a produselor pe care le avem și fiecare secret al produselor noastre. Am adaptat rețete tradiționale sălăjene la tehnologii noi și avem o gamă largă de produse pe care le producem. Chiar și pentru clienții cu probleme de sănătate sau cei care țin diete. Ducem gustul bun și proaspăt al pâinii în fiecare zi pe mesele clienților noștri pentru că iubim să facem asta. Așa am crescut, oferind. Și vom continua să surprindem”, ne spune Lăcrimioara Nagy.

Pâinea de seară – produs cu beneficii pentru consumatori

Brutăria Daia surprinde periodic clienții cu produse noi, pe lângă pâinea clasică. Echipa Daia a încercat să revoluţioneze piaţa produselor de panificaţie din judeţ descoperind și adaptând noi și noi rețete ale bunicilor la nevoile consumatorilor. Dacă anul trecut, de Paşte, cei de la Daia au lansat cozonacul de casă, reuşind să readucă pe masa clientului gustul autentic românesc, acum au lansat ”pâinea proteică de seară”. Ideea a fost a Lăcrimioarei, pentru a veni în sprijinul celor care țin diete sau se confruntă cu diverse ”restricții” alimentare.

”Pâinea proteică de seară este o pâine săracă în carbohidrați, cu puține glucide și multe proteine. Este o pâine bogată în semințe, cu o textură specială a miezului și o coajă crocantă, dar mai ales cu un gust special. Conține malț, semințe de in și semințe de floarea soarelui și NU conține făină albă. Beneficiile semințelor de in au fost demonstrate cu ajutorul mai multor studii, printre care se regăsesc scăderea totală a colesterolului sau pentru scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul “rău”). Alte benefiicii ale semințelor de in sunt scăderea trigliceridelor din sânge și scăderea presiunii sanguine. Este o pâine nouă pentru cerințe moderne de limentație”, descrie Lăcrimioara Nagy cel mai nou produs.

Ca să vă convingeți de gustul deosebit al pâinii proteice de seară puteți să o degustați direct la Brutăria Daia, la numărul 88 de pe strada 22 Decembrie 1989 (Strada Crasnei).

Pe rafturile tuturor magazinelor colaboratoare din judeţele Sălaj şi Cluj sunt disponibile multe delicii culinare produse de brutarii Daia Zalău. De la clasicele cornuri sau pâine de diverse sortimente, la o gamă largă de biscuiţi înveliţi în arahide, migdale, bombonele colorate sau cocos. Sortimentele de pâine pe care le găsiți sub sigla Daia se regăsesc – pâine cu secară, pâine albă, pâine rotundă la tavă, pâine semi-albă, pâine de seară; apoi găsiți cozonaci clasici, cozonaci tradiționali cu extra-umplutură de nucă sau mac, croissante cu diferite umpluturi sau chiar și mălaiul tradițional sălăjean făcut după rețeta bunicii. Pentru că se apropie și sărbătorile de iarnă, tot de la Daia vă puteți aproviziona cu salam de biscuiți, cornulețe, biscuiți, covrigei sau baigli.

”DaiaShop” aduce pâinea acasă cu un singur click

Când vă spuneam că echipa Daia a ținut pe parcursul celor 27 de ani de activitate să se adapteze nevoilor clienților nu am greșit. Pentru că au înțeles inclusive cum să ajungă pâinea lor prin toate metodele pe mesele clienților. Odată cu trendul cumpărăturilor online, Lăcrimioara Nagy a gândit aplicația pe telefonul mobil ”DaiaShop”.

O aplicație prin care oricare utilizator dornic să mănânce pâine proaspătă sau alte produse de panificație poate comanda produsele să-i ajungă direct la ușă.

”Am creat această aplicație pentru a veni în sprijinul clienților noștri. De multe ori ni se întâmplă să ajungem acasă și să ne dăm seama că am uitat să cumpărăm pâine. Sau chiar să avem musafiri și să nu ne ajungă pâinea. Iar pandemia și restricțiile au dus la stadiul de necesar acest serviciu de cumpărături online. Așa s-a născut aplicația noastră și cred că suntem singura brutărie din județ care avem propria aplicație mobilă de comandă online. Sperăm să le fie de ajutor clienților noștri”, a declarat managerul brutăriei, Lăcrimioara Nagy.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut