Brusturi, Sălaj: Și-au renovat casa dar au poluat râul

4
960

Localnici din satul Brusturi, comuna Creaca, și-au renovat casele dar deșeurile rezultate în urma curățeniei din ograda lor le-au aruncat în ograda tuturor – pe malul Râului Agrij. Deșeurile au fost găsite de comisarii filialei județene Sălaj a Gărzii Naționale de Mediu, în cadrul unei ample acțiuni de verificare a stării de salubritate a cursurilor de apă de pe raza județului Sălaj.

”În urma verificărilor se constată că pe malul stâng al Râului Agrij, la intrarea în satul Brusturi, sunt abandonate de către cetățeni cantități semnificative de deşeuri. Majoritatea sunt deşeuri rezultate din construcții şi demolări, obiecte sanitare, plăci rigips, cabluri, deşeuri de PET, sticlă, folie, etc. Persoanele identificate vor fi sancționate contravențional în baza Legii 211 din 2011 privind regimul deşeurilor, art. 61, alin 1, lit. a), cu amendă de la 3.000 de lei la 6.000 de lei pentru persoane fizice şi de la 20.000 de lei la 40.000 de lei în cazul persoanelor juridice”, se arată în comunicatul Gărzii de Mediu Sălaj

Pentru curățarea și ecologizarea zonei, comisarii au stabilit ca măsură ca atât persoanele identificate, cât şi Primăria Creaca, în contul deşeurilor abandonate pe domeniul public pentru care nu a fost identificat deținătorul, să adune toate gunoaiele şi să fie predate unui operator de salubritate conf. HG 1061/2008 în cel mai scurt timp.

4 COMENTARII

  1. Bai parca suntem prosti.N-ar fi mai simplu ca primariile sa puie in centrul satelor un container pentru deseuri.Inchiriat sau de ce nu,cumparat.Si cand se umple se cheama operatorul specializat si se debaraseaza.Aaa,n-aveti bani?Mai taiati din salariile functionarilor.A alora care nu suporta 8 ore de „munca”, precum vazuram deunazi la tv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.