octombrie 1, 2022

Bronz balcanic pentru zalauanul Robert Parge

Aflat pe val in ultimii doi ani, sprinterul Robert Parge care alearga de la finalul junioratului pentru Clubul Sportiv Universitatea Cluj, a reusit saptamana trecuta sa cucereasca medalia de bronz in cadrul Campionatelor Balcanice de Atletism rezervate seniorilor

rn

Cea de-a 71-a editie a Campionatelor Balcanice rezervate seniorilor, competitie gazduita de Stara Zagora (Bulgaria), s-a incheiat cu victoria echipei nationale a Romaniei.
Tricolorii au reusit sa cucereasca 23 de medalii din care 9 de aur, 8 de argint si 6 de bronz.
in competitia feminina sportivele din tara noastra au urcat de 13 ori pe podium si au cucerit 5 titluri balcanice, 5 medalii de argint si alte trei de bronz. in intrecerile masculine baietii nostri au castigat 10 medalii (4 de aur, 3 de argint si 3 de bronz. Spre bucuria iubitorilor de atletism din Salaj, la palmaresul echipei nationale si-a adus contributia si zalauanul Robert Parge care a reusit sa termine cursa de 400 de metri plat locul 3 in ierarhia general cu o performanta de 46 de secunde si 44 de sutimi.
Dezamagit putin de rezultatul obtinut din cauza faptului ca a fost repartizat intr-o serienu foarte puternica, Robert si-a exprimat speranta in obtinerea unor performante mai bune in competitiile care urmeaza: Campionatul Na?ional de seniori de la Pitesti 26-27 iulie, respectiv Campionatul European de Atletism de la Berlin 7-12 august.
”Performanta si pozitia ocupata in clasamentul final al probei de 400 de metri de la ”balcaniada” nu ma multumesc, insa asa a fost sa fie de aceasta data. La 400 ne-a pus pe capi de serie si ne-a imprastiat pe cei mai buni. Am alergat singur 300 m si de aceea si timpul de 46’44’’. Bine ca sunt sanatos si pot sa ma antrenez pentru ceea ce urmeaza. Saptamana viitoare (n. r. saptamana aceasta), in zilele de joi si vineri sunt programate Campionatele Nationale de tineret si seniori unde imi doresc sa obtin titlurile de campion, iar mai apoi urmeaza Campionatul European unde voi alerga la doua probe: 400 metri plat si 4 x 400 m. <>, la Campionatul balcanic, am reusit sa ne calificam si cu stafeta. Obiectivul meu pentru cele doua competitii este sa-mi fac din nou un record personal si sa ating faza semifinala in competitia de la Berlin” – a afirmat Robert Parge.
Asadar sprinterul zalauan se pregateste intens pentru europenele din Germania unde pe langa seriile de la 400 de metri va mai lua starul alaturi de Cristian Radu, Constantin Andonii si David Nastase in proba de stafeta 4 x 400 de metri.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.