septembrie 24, 2023

Broccoli protejează oasele şi articulaţiile

0

Broccoli este considerat de oamenii de ştiinţă o legumă benefică pentru articulaţii. Ea ar putea sta la baza fabricării unei pilule ce are potenţialul de a vindeca artrita, relatează cotidianul britanic “Daily Mail”‘. Broccoli este bogat in sulforafan, o substanţă despre care cercetătorii au constatat că are un rol esenţial in protejarea oaselor şi a articulaţiilor. Recent, specialiştii de la Universitatea East Anglia din Marea Britanie au descoperit că sulforafanul blochează enzimele ce produc distrugerea articulaţiilor in cazul osteoartritei, cea mai comună formă de artrită.
In cadrul unui program, 30 de pacienţi vor primi această legumă in dieta lor zilnică, inainte de operaţiile de reconstrucţie a articulaţiilor la care vor fi supuşi.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut