decembrie 3, 2022

Brexit-Scrutin anticipat pe 12 decembrie

Camera Comunelor a aprobat cererea presentata de guvernul lui Boris Johnson de a convoca alegeri anticipate pe 12 decembrie 2019. Motiunea a obtinut 438 de voturi "pentru" si 20" impotriva, cu acordul in special al Opozitiei. Ultimi pasi parlamentari, in ce priveste acest scrutin, vor fi facuti in Camera Lorzilor, dupa care urmeaza "Royal Assent"-ul adica acordul Reginei si dizolvarea Parlamentului. In ce priveste posibilele alegeri anticipate, sondajele il dau in avantaj pe Johnson, in termeni de popularitate personala este dat ca persoana cea mai potrivita pentru postul de premier. 

rn

Intre timp Bruxelles a anuntat ca a aprobat in mod oficial amanarea Brexit-ului pana la 31 ianuarie 2020. Donald Tusk, care va parasi functia de presedinte al Consiliului European la sfarsitul lui noiembrie a avertizat ca aceasta ar putea fi ultima amanare. "UE27 a aprobat oficial amanarea. Poate fi ultima. Va rog sa folositi cat mai bine acest timp", a scris el pe Twitter.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *