septembrie 23, 2023

Brantner face curățenie la containerele din Zalău

0

Societatea Brantner Environment derulează în această perioadă acțiuni de igienizare a tuturor punctelor gospodărești din municipiu.

Se curăță containerele, interior și exterior, cât și zona aferentă acestora.

“Pentru acțiunea de igienizare se utilizează un echipament special la presiune foarte înaltă și cu dezinfectant. Sistemul de spălare are un rezervor de apă cu două compartimente, dintre care unul destinat colectării apei murdare, iar celălalt spălării cu apa curată, fiecare container fiind spălat și clătit individual”, explică administrația locală.

Prin Programul Național de Redresare și Reziliență, primăria a obținut finanțare în vederea achiziției și amplasării a 100 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea deșeurilor în municipiul Zalău.

Prin intermediul acestui proiect este prevăzută achiziția și amplasarea a 100 de insule supraterane încasetate cu 5 containere a câte 1.1 metri cubi pentru toate cele 5 fracții: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton. Aceste insule ecologice vor fi amplasate în zonele de blocuri, vizate fiind cele în care funcționează punctele de colectare actuale.

Achiziția va fi făcută de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, urmând ca aceste insule să fie livrate Municipiului Zalău pentru instalarea pe amplasament.

“Pentru a trăi într-un mediu curat este nevoie ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil!

Apreciez acțiunea reprezentanților Societății Brantner de igienizare a punctelor de colectare a deșeurilor și îi felicit pentru implicarea de care dau dovadă în păstrarea unui mediu curat.

Suntem preocupați de modernizarea punctelor gospodărești, urmând ca prin PNRR să fie achiziționate și amplasate 100 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea deșeurilor. Astfel, toate punctele gospodărești vor fi modernizate, fiind chiar suplimentat numărul acestora, acolo unde situația din teren impune”, spune primarul Ionel Ciunt.

Astfel de acțiuni de igienizare a containerelor de la punctele gospodărești au avut loc deja la Jibou și Cehu Silvaniei.

“Echipele din teren continuă să realizeze aceste operațiuni periodic, pentru a le asigura beneficiarilor serviciilor de salubritate un acces cât mai curat, către toate punctele de colectare a deșeurilor menajere și reciclabile”, spun reprezentanții Brantner.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut