Bogdan Ilea: “Promisiunea mea e legată de profesionalism și onestitate”

G S: Sunteţi pe prima poziţie pe lista PNL. Un fel de locomotivă.

Colegii mi-au acordat această încredere și le mulțumesc și pe această cale.

Locomotiva noastră e ministrul Transporturilor, el având și o bună vizibilitate. El este vârful de lance cum se spune în această campanie dar sigur că și noi ceilalți ne străduim să ducem o campanie bună.

G S: Mai sunt câteva zile și sunteți oficial în campania electorală

E foarte scurt timpul și o să încerc să comunic cât mai mult prin intermediul dumneavoastră, al presei, prin Facebook. Sigur că o să merg și în comunități. În mediul rural se poate discuta la distanță. Pe oameni îi găsești în curte și poți purta un dialog la distanță să zic așa. O să evit aglomerația și în oraș și în altă parte dar mesajul și programul nostru trebuie să fie cunoscut. Sper să reușesc ca, într-o formă sau alta, să mă întâlnesc cu aproape toți sălăjenii.

G S: Ce le promiteți oamenilor?

Promisiunea mea e legată de profesionalism și onestitate. Nu merg în Parlament să vând oamenilor iluzii. Sunt lucruri care se pot face face și sunt altele care nu se pot sau nu se pot în următorii ani sau unele sunt mai prioritare decât altele și voi ține cont sigur de toate aceste aspecte.

G S: Ce face un parlamentar?

Pentru cine urmărește fenomenul politic un parlamentar poate fi recunoscut ca un bun parlamentar dacă e activ și știe să se și promoveze. Altfel de multe ori auzim despre parlamentari că n-au făcut nimic. Lumea vrea lucruri palpabile și tot ce ține de calitatea vieții lor se află în comunitățile lor, unde se fac lucruri care îi schimbă viața.

Legile au caracter general și de multe ori personajele populiste devin mult mai cunoscute în Parlament decât un parlamentar care lucrează temeinic în comisii și pe modificări de substanță ale legilor. O să încerc să le împac pe toate mai puțin zona populistă. Nu pot promite lucruri pe care nu le pot face.

G S: Care vă sunt proiectele?

Am adunat problemele și știu care sunt problemele în județ. Împreună cu colegii mei cred că putem avansa cu multe proiecte comunitare și asta cred că o să fie principala mea grijă.

Județul trebuie să se dezvolte iar sălăjenii să câștige un venit decent. Ca salariați sau ca antreprenori. Și eu am lucrat doar în mediul rpivat foarte mulți ani și știu ce înseamnă asta. Poți asfalta drumuri dar oamenii au nevoie de venituri bune pentru a avea un trai decent.

Vom dezvolta turismul și economia. Fermierii trebuie să fie sprijiniți în a-și desface produsele în locuri bine amenajate și va trebui să le facilităm toate condițiile pentru a se dezvolta.

G S: Parlamentarii fac legi și sunteți în domeniu

Așa este. Unele țin de o strategie și un program al PNL la nivel național și altele le voi iniția în nume propriu. Vreau să avem o mai bună legislație în privința funcționării justiției, pe zona debirocratizării sunt lucruri pe care vreau să le îmbunătățesc. Sunt convins că voi reuși să simplificăm legislația în privința achizițiilor și termenelor de implementare a proiectelor cu finanțare europeană și multe altele.

G S: Concret, ne puteți da și exemple? Și cum o să sprijiniți județul nostru?

Un parlamentar are posibilitatea să inițieze legi și să convingă Guvernul, ministerele de oportunitatea și necesitatea unor investiții, unor proiecte.

Sigur că toți suntem preocupați de problemele curente, de dinamica veniturilor proprii, de asigurarea de utilități acolo unde nu sunt și de alte mari proiecte de infrastructură. Totodată legislația trebuie mereu îmbunătățită și unele proiecte vizează categorii punctuale de cetățeni sau bresle profesionale.

Spre exemplu am în vedere modificarea legislației pentru a permite reconstituirea vestigiilor arheologice. Acolo unde e posibil vor fi realizate amplasamentul vechi, iar dacă nu vom încerca în imediata apropiere. E important să reconstituim istoria noastră.

O altă propunere e legată de modificarea legii vânatului astfel încât să se creeze un echilibru între interesele agricultorilor și cele ale proprietarilor de fonduri de vânătoare.

Am în vedere și un proiect pentru abilitarea avocaților să autentifice acte privind imobilele deoarece monopolul notarilor duce la tarife foarte mari. Și mai sunt.

G S: Ce credeți că așteaptă locuitorii județului nostru de la dumneavoastră?

Cred că oamenii înțeleg tot mai bine ce se întâmplă. Astăzi poate mai mult ca altădată. Ca și noi, sălăjenii cred că fac distincția între ce e necesar în următorii ani și ce li s-a promis până acum.

Nu am avut autostrăzi, nici drum expres rapid, nu suntem un pol de dezvoltare în regiune și nu reușim nici măcar să valorificăm acest brand al acestei regiuni numite Sălaj. Este trist, dar este o realitate.

Problemele se întind pe toate domeniile. Avem nevoie de infrastructură și dotări în spitale, în școli, trebuie să fim în siguranță pe străzi, fermierii au nevoie de sprijin pentru valorificarea produselor, tinerilor trebuie să le dăm o perspectivă pentru viitor altfel vor pleca cu toții. Vom spune acest lucru și le vom mai spune cetățenilor județului că avem o echipă profesionistă, onestă, dedicată interesului public și nu interesului unui anumit public.

G S: Cum veți proceda?

Nu o să fac o analiză, ține și de strategia noastră, dar preocuparea noastră e legată de dezvoltare.

Vrem să dezvoltăm aceste comunități, nu doar să cheltuim banii încasați din taxe și impozite. Pentru asta e nevoie de proiecte noi, inovative, e nevoie de atragerea de investiții în comunități și e nevoie de o valorificare a tot ceea ce are fiecare comunitate în parte din punct de vedere al cadrului natural sau a altor elemente care definesc respectiva comunitate. Vom face altfel lucrurile.

G S: Ați fost în alianță cu PLUS și USR. Veți continua într-un proiect comun?

Sigur. La noi lucrurile sunt clare și cred că și la nivel național lucrurile merg în direcția asta. Nu e complicat de analizat variantele pentru a crea viitoarea majoritate guvernamentală. Nu sunt multe iar cea mai fezabilă și cred firească e cu USR PLUS.

Ce mesaj le transmiteți alegătorilor din județ?

Să aibă încredere că lucrurile vor fi mai bune și că suntem o echipă dedicată vieții publice. Să meargă la vot fiindcă nu avem altă soluție decât votul și e bine să nu aleagă alții în locul nostru. În rest sănătate multă la toată lumea.

G S: Vă doresc mult succes.

Mulțumesc, toate toate bune! (p)

PNL Sălaj

About Author

4 Replies to “Bogdan Ilea: “Promisiunea mea e legată de profesionalism și onestitate””

  1. De fiecare data cand sunt alegeri, iese si acest individ din scorbura. Pana atunci nimeni nu aude de el. Ca de obicei, in campanie electorala, apare si promite lucruri, doar e PNL-ist.

  2. Din cauza “seriozitatii” acestui individ un bloc intreg de zece etaje (blocul “Flora”) a ramas neizolat termic pana in ziua de azi…

  3. Nu se prea pupa d-le Ilea meseria de avocat cu onestitatea.Poate-n filmele sovietice.Imi pare rau dar n-o sa votez pnl din cauza dvs.si nici usr din cauza unei doamne.n-am facut-o in 30 de ani dar acum o voi face.in 6 dec. voi sta acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *