septembrie 26, 2022

Bogdan Ilea – numit presedinte al Agentiei Domeniilor Statului

Lucian Bode si PDL Salaj l-a promovat pe seful de la tineret in functia de presedinte al Agentiei Domeniilor Statului.
Presedintele organizatiei de tineret a PDL Salaj, avocatul Bogdan Ilea, a fost numit ieri, de catre ministrul Agriculturii, in functia de presedinte al Agentiei Domeniilor Statului (ADS). „Va pot confirma ca domnul Bogdan Ilea a fost numit oficial in functia de presedinte al ADS, cu rang de secretar de stat”, a declarat in exclusivitate pentru Graiul Salajului presedintele PDL Salaj, deputatul Lucian Bode. Aceasta investire vine la scurt timp dupa ce fostul presedinte al ADS, Radu Cristescu, a fost demis cu scandal de la conducerea institutiei in urma unor nereguli descoperite de catre Corpul de Control al ministrului Agriculturii, raport aflat acum in atentia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie. Functia de presedinte al ADS este „arondata” de catre PDL Salaj, organizatie care l-a sustinut pe Radu Cristescu ca presedinte dupa o intelegere cu PDL Dolj. Postul de presedintele al ADS ocupat incepand de ieri de catre Bogdan Ilea este cea de-a treia functie importanta detinuta la nivel inalt de catre organizatia PDL Salaj. Anul trecut, Andreea Paul Vass, presedintele organizatiei de femei din PDL Salaj, a fost numita consilier de stat al primului ministru Emil Boc, iar Andrei Todea, fostul prefect de Salaj, ocupa din acest an functia de director general in cadrul Ministerului Finantelor. Anterior, Todea a fost secretar de stat in Secretariatul General al Guvernului.
Lucian Bode: Un succes pentru PDL Salaj
„In momentul in care postul a devenit vacant, am cerut premierului si ministrului Agriculturii sa ia in calcul si propunerea noastra. In urma analizei facute in cadrul Biroului Permanent Judetean al PDL Salaj s-a decis ca persoana sustinuta pentru aceasta functie sa fie Bogdan Ilea”, explica deputatul Lucian Bode. Parlamentarul este convins ca aceasta pozitie va fi un „succes” pentru Bogdan Ilea si pentru organizatia PDL Salaj. „Daca in urma cu cativa ani nu puteam sa avem un om in institutiile centrale la nivel national, de azi, PDL Salaj se poate mandri cu trei oameni promovati la cel mai inalt nivel: Andreea Vass, Andrei Todea si Bogdan Ilea”, a completat Lucian Bode.
Bogdan Ilea: „Nu am venit in vacanta la ADS”
Bogdan Ilea, noul director al ADS, a fost ales in primavara acestui an in functia de presedinte al organizatiei de tineret a PDL Salaj, anterior ocupand functia de prim-vicepresedinte al PDL Zalau. Si pentru ca functia de presedinte al ADS este incompatibila cu cea de avocat, Ilea trebuie sa renunte momentan la profesia sa. „Voi solicita Baroului Salaj sa fiu pus in tabelul cu avocati incompatibili”, a precizat Ilea, care va ocupa incepand de azi noul post, dupa ce ieri, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a semnat ordinul de instalare. „N-am venit in vacanta la ADS si profesia de avocat imi asigura experienta necesara de a performa si in domeniul public”, declara Ilea.

Ce atributii are ADS
Agentia Domeniilor Statului este institutia care realizeaza privatizarea societatilor comerciale cu profil agricol si concesionarea terenurilor cu destinatie agricola proprietate publica si privata a statului, administrate de aceste societati. Principalele atributii ale Agentiei sunt administrarea, concesionarea sau arendarea terenurilor cu destinatie agricola apartinand domeniului public si privat al statului, aflate in exploatarea societatilor nationale, a institutelor si statiunilor de cercetare si productie agricola.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.