noiembrie 27, 2022

Bode (PNL)"Salajul sa devina liberal", Tiberiu (PSD) "sa facem aliante" – Reactia liderilor salajeni PNL si PSD la anuntarea exit-poll-urilor

 Bode (PNL)"Salajul sa devina liberal"

rn

La anuntarea exit-poll-urilor, staff-ul PNL s-a ingramadit in sala de conferinte a sediului de pe strada Andrei Saguna, de unde a urmarit de la un televizor vechi, ca de pe vremea USL-ului, rezultatele estimative. La aflarea procentul lui Iohannis, de 66,50%, cei prezenti au aplaudat satisfacuti, dat fiind ca preocuparea partidului nu era doar castigarea mandatului, ci si de a obtine un scor cat mai categoric. Inainte ca Lucian Bode sa fac "cateva declaratii", staff-ul a asculta discursul sacadat a lui Iohannis, care declara ca "razboiul" cu PSD-ul inca nu s-a terminat, iar aceea "Romanie normala", abia atunci se va putea face.

rn

La randul sau Bode, pozitionat in fotografia de grup invingator, intre consiliera Dana Crisan si posibilul candidat la locale, Vasile Bulgarean, a declarat referitor la rezultat, ca: "este o bucurie pentru noi toti" si a vorbit despre alegerile, in care romanii din Diapora au votat trei zile si cei din tara o singura zi, ca despre alegeri "normale". Intr-un limbaj ce aminteste de anumite confraternitati, capabile sa rastoarne guverne nationale legitime pe baza de vot, la cererea "epipi"-ului, a declarat "cred ca astazi am pus o caramida, foarte importanta, in a construi o Romanie normala", o caramida "extrem de importanta in ceea ce ne-am propus anul viitor", ca "Salajul sa devina liberal".

rn

 Tiberiu (PSD) "sa facem aliante"

rn

Pana sa devina Salajul "liberal" ne-am propus sa avem un punct de vedere si a invinsilor, fara drept de apel, la acest tur doi al alegerilor prezidentiale, mergand la fostul sediu al surdo-mutilor, de pe strada 22 Decembrie (fosta Crasna). Acolo PSD-isti, locatarii actuali, au transmis prin vocea lui Tiberiu Marc, in prezenta europarlamentarului Cristian Terhes, ca "principala miza este sa ne recuperam electoratul si in felul acesta la alegerile de anul viitor, la locale si la parlamentare sa obtinem rezultatele pe care ni le dorim". Eschivandu-se, sa raspunda la intrebarea unei jurnaliste, referitor la o posibilia legatura intre scorul mic si candidata aleasa, Marc a vorbit despre "mecanismul din exterior al mobilizarii diasporei si al transmiterii unor semnale din diaspora catre alegatorii din tara" incepand cu 2014, care a dus la diferente mai mari la rezultate, intre candidati propusi de PSD si celalat partid. Tiberiu considera ca PSD ar trebui sa revada, daca este ceea mai buna solutie, sa se candideze la alegeri cu presedintele partidului si ca ar trebui, ca partidul sa inceapa sa faca aliante "pentru ca deja este evident, ca este dificil pentru un partid sa aiba o majoritate suficienta ca sa poata sa creeze apoi singuri majoritati parlamentare sau locale".

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *