septembrie 28, 2023

Bode: De Paști, românii vaccinați care vin acasă nu stau în carantină

0

Românii și, implicit, sălăjenii aflați în străinătate care vor să petreacă sărbătorile de Paști în țară, alături de familii, trebuie să se informeze din surse oficiale pentru a ști la ce să se aștepte odată ajunși acasă. Unii intră în carantină, alții nu.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, există trei situații posibile în care se pot afla cetățenii români care se întorc acasă.

”Cei care doresc să vină în țară de sfintele sărbători trebuie să se informeze din surse sigure și îi rog să facă acest lucru, să consulte paginile oficiale ale instituțiilor statului român. Comitetul Național pentru Situații de Urgență actualizează periodic lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În condițiile în care vii dintr-o țară aflată în această listă trebuie să știi următoarele lucruri: dacă nu ai un test PCR negativ, pur și simplu te urci în avion din Belgia, de exemplu, și aterizezi la București, trebuie să știi că intri în carantină 14 zile. În condițiile în care ai un test PCR realizat în urmă cu 72 de ore și acest test este negativ trebuie să știi că vei intra în carantină 10 zile la domiciliu sau la adresa pe care o indici în momentul în care ajungi în România. În condițiile în care ai făcut vaccinul, și cu a doua doză, și din momentul rapelului au trecut minim zece zile, poți să vii în România și nu vei fi obligat să stai în carantină. Nu vei avea nicio restricție de acest gen, vei avea obligațiile pe care le au toți românii, de respectare a măsurilor de protecție sanitară”, a declarat ministrul Lucian Bode la un post național de televiziune.

Reamintim că în noaptea de Înviere este permisă deplasarea credincioșilor la slujbele religioase în intervalul orar 20.00- 5.00, iar de respectarea măsurilor de siguranță răspund efectivele Ministerului Afacerilor de Interne, condus de sălăjeanul Lucian Bode.

”Scopul nostru nu este să îngreunăm deplasarea oamenilor la biserică, ci să asigurăm deplasarea în siguranță. Scopul nostru nu este acela de a sancționa cetățenii, scopul nostru este de a limita răspândirea acestei pandemii. Și atunci impunem respectarea măsurilor de protecție sanitară, că vorbim de distanțare, că vorbim de mască sau de celelalte măsuri”, precizează ministrul liberal.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut