ianuarie 29, 2023

Boc: Toate contractele de exploatare vor fi desecretizate

Toate contractele privind exploatarea de resurse naturale avand clauze clasificate vor fi desecretizate, cu exceptia celor privind probleme de aparare si siguranta nationala, iar viitoarele contracte de acest tip vor fi publice.

“Desecretizarea contractului cu Sterling nu este un demers izolat, ci va continua cu celelalte contracte. In mandatul meu, nu vor mai exsita astfel de contracte secretizate”, a declarat premierul Emil Boc, la lansarea raportului de analiza, sinteza si progonoza al Societatii Academice Romane “Romania 2009, criza economica si statul de drept”.

Surse din piata energetica au declarat, sambata, agentiei MEDIAFAX, ca Ministerul Economiei intentioneaza sa faca publice contractele incheiate intre compania de stat Hidroelectrica si traderii privati de energie, urmand sa ceara, in acest sens, acordul firmelor.

Presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, Gelu Maracineanu, a anuntat, joi, ca a inceput demersurile pentru desecretizarea contractului de baza incheiat cu firma Sterling, care ar urma sa fie desecretizat in sedinta de Guvern de saptamana viitoare.

Compania Sterling Resources a intrat in atentie dupa ce au aparut suspiciuni prind contractul incheiat cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) privind explorarea a doua perimetre din Marea Neagra.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut