Boc spune ca PDL nu cauta inlocuitor pentru Ridzi

Liderul PDL, premierul Emil Boc, a declarat, vineri, ca in cadrul partidului nu este cautat un inlocuitor al Monicai Iacob Ridzi in postul de ministru si a precizat din nou ca va recurge la demiterea acesteia doar daca este inceputa urmarirea penala.
Solicitat de presa sa confirme si sa comenteze informatiile conform carora PDL ar cauta un inlocuitor al Monicai iacob Ritzi la conducerea Ministerului Tineretului si Sportului, premierul a afirmat : “Cautati dumneavoastra acele informatii, pentru ca eu nu am asemenea informatii pe care le utilizati si le faceti dumneavoastra”.
Intrebat in continuare de presa cum comenteaza declaratiile unor lideri PDL conform carora Ridzi ar trebuie sa se retraga din functia de ministru, premierul a aratat ca trebuie asteptata concluzia anchetei judiciare incepute in cazul acesteia si ca inlocuirea din functie va fi decisa daca este inceputa urmarirea penala. “Orice ministru in legatura cu care se va cere urmarirea penala de catre Parchet sau Parlament va fi demis in aceeasi zi. Pana atunci, autoritatile statului trebuie sa isi faca datoria, sa ancheteze, Parlamentul sa faca comisii, Parchetul sa ceara documente si in momentul in care una dintre autoritatile statului solicita inceperea urmaririi penale impotriva unui ministru, in acea zi acel ministru va fi demis. In rest, autoritatile statului trebuie sa isi faca datoria, conform principului ca nimeni nu este mai presus de lege. Trebuie asteptata concluzia anchetei judiciare”, a spus Boc. El a precizat totodata ca evaluarea activitatii ministrilor este efectuata in cadrul Guvernului.
Lideri PDL au sugerat ca Monica Iacob Ridzi ar trebui sa demisioneze sau ca PDL ar trebui sa se desolidarizeze de aceasta.
Ministrul democrat-liberal al Transporturilor Radu Berceanuaprecia, joi, la Realitatea TV, ca, daca in cazul ministrului Tineretului, la DNA, “lucrurile sunt mai concrete”, este mai bine pentru aceasta “sa se dea la o parte si sa spuna ca functia nu este un baraj in aflarea adevarului”. Vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat la randul sau ca de la inceputul conflictului Ridzi a primit zilnic directive despre ce trebuie sa spuna despre aceasta si despre situatia de la minister, adaugand ca este cazul ca PDL sa nu mai dea dovada de aceasta “solidaritate tiganeasca”, imprumutata de la PSD in cazul Bivolaru.
Informatii neoficiale aparute, vineri, in media, indicau ca Monica Iacob Ridzi a demisionat de la conducerea Ministerului Tineretului si Sportului, dar au fost dezmintite ulterior de catre ministru.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *