ianuarie 31, 2023

Boc: Guvernul va majora doar salariile mici si foarte mici

Cresterile salariale vor fi aplicate in acest an, in conditiile unor economii bugetare, doar in cazul bugetarilor cu salarii mici si foarte mici, in timp ce pentru persoanele cu venituri care depasesc echivalentul salariului mediu pe economie va fi decisa o plafonare, a declarat premierul Emil Boc. “Acele salarii mici si foarte mici vor fi majorate cel putin cu nivelul inflatiei, cu o singura conditie: sa facem economii in primul rand din alta parte, acolo unde este surplus, unde este bugetar de lux mult prea bine platit in raport cu performanta pe care o are. Pentru cei care sunt cu mult peste salariul mediu pe economie, vom gasi o solutie acolo sa plafonam salariile, pentru a putea sa majoram macar cu ritmul inflatiei salariile mici si foarte mici”, a spus Boc.
Premierul a precizat ca alte majorari salariale vor fi efectuate doar daca economia va performa. El a aratat, totodata, la postul public de televiziune, ca pensiile vor fi majorate in acest an in doua etape, cu 3% in aprilie si, “daca economia merge bine”, cu inca 2% in octombrie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut