noiembrie 26, 2022

Boc: Datoriile fata de firme au fost platite in proportie de 93%

Datoriile statului fata de firme pentru lucrari facturate si neachitate in 2008 au fost platite in proportie de 93% si vor fi achitate in totalitate pana la sfarsitul lunii martie, conform graficului stabilit, a anuntat, miercuri, premierul Emil Boc. El a aratat ca a cerut ministrilor, in sedinta de miercuri a Guvernului, sa verifice modul in care ordonatorii secundari si tertiari achita aceste datorii si sa dispuna demiterea persoanelor care nu faciliteaza plata obligatiilor neonorate. Situatia platii datoriilor a fost analizata in sedinta de miercuri a Guvernului. Membrii Cabinetului au analizat si situatia investitiilor in infrastructura si a contului de executie al cheltuielilor bugetului de stat in intervalul 1 ianuarie-16 martie 2009.
Datele prezentate de ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, au relevat ca pana la 16 martie au fost deschise credite ale bugetului de stat in valoare de 20,8 miliarde lei, volumul cumulat al platilor fiind de 19,1 miliarde lei, respectiv 91,8% din creditele bugetare deschise. Premierul a cerut ministrilor sa prezinte bilunar o analiza privind proiectele de investitii derulate de ministere.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *