septembrie 30, 2023

Boc: Conditiile de creditare vor fi mai riguroase

0

Bancile vor acorda in continuare credite pentru consum, dar conditiile de contractare vor fi mai riguroase si nu va mai exista un credit cu buletinul, banii fiind orientati in principal pentru sustinerea investitiilor si infiintarea de locuri de munca in economie, a declarat premierul Emil Boc. El a amintit ca o parte din sumele imprumutate de Romania prin acordul incheiat cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana vor fi directionate catre mediul bancar. “Vor exista si credite pentru consum, numai ca probabil conditiile de creditarevor fi mai riguroase decat pana acum, nu va mai fi credit cu buletinul, asa cum a fost pana in momentul de fata, astfel incat indirect acesti bani sa fie orientati spre mediul economic, spre capacitatea de a sustine acele investitii care aduc sau mentin locuri de munca in economie. Tinta noastra este ca aceste credite sa se duca catre mediul economic, spre intreprinderi mici si mijlocii, pentru a sustine activitatea economica”, a spus Boc, la postul public de televiziune.
Premierul a apreciat ca acordul cu FMI va ajuta populatia sa isi achite ratele la creditele bancare contractate. “Conservand un nivel acceptabil al cursului euro-leu, ii ajuta pe romani, care oricum au o problema cu returnarea creditelor, sa poata face fata si sa isi plateasca in continuare ratele lunare. Pentru ca un salt al cursului de la 4,2 (lei pentru un euro-n.r.) la 5, la 6 sau – Doamne fereste – la mai mult, ar pune pe butuci intreaga economie si capacitatea cetatenilor de a-si putea plati ratele”, a adaugat Boc. El a aratat totodata ca nu exclude posibilitatea ca dobanzile la credite sa fie mai mici.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut