Fostul ministru al Agriculturii Dacian Ciolos este avut in vedere pentru postul de comisar european in domeniul agriculturii, iar Romania beneficiaza de sustinerea Frantei, Germaniei si Poloniei pentru a obtine acest portofoliu in cadrul Comisiei Europene, a declarat, marti, premierul Emil Boc. El a aratat ca optiunea Romaniei pentru portofoliul Agriculturii a fost comunicata Comisiei Europene inca din luna ianuarie.
Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat luni, la audierea in Comisiile reunite de politica externa din Parlament, ca din evaluarile pe care le are, exista sanse ca viitorul comisar roman in CEsa obtina un portofoliu „mult mai consistent” decat in prezent si ca repartizarea atributiilor va fi regandita in functie de mai multi factori, inclusiv de criteriul echilibrului geografic.
El a aratat ca portofoliul Agriculturii pare a fi cel mai avansat in ceea ce priveste posibilitatile Romaniei vizavi de noua Comisie Europeana, precizand ca numele cel mai avansat de candidat pentru postul de comisar este Dacian Ciolos.