Premierul Emil Boc a cerut Ministerului Sanatatii sa urgenteze legea concediilor medicale, prin care persoanele care intra nemotivat vor fi sanctionbate, amintind in acest context si de cei peste o suta de angajati AVAS care au intrat recent in concediu medical pentru a a evita taierea salariilor.
Solicitarea a fost adresata prin intermediul secretarului de stat Adrian Streinu-Cercel, prezent la sedinta de miercuri a Guvernului.
„Stiu ca domnul ministru lucreaza la actul normativ, am primit o informare chiar astazi cu privire la AVAS, unde, in februarie, am avut 116 concedii medicale si practica aceasta este doar una dintre ele cu privire la utilizarea abuziva a concediilor medicale, pentru a se substitui diverselor motivatii de alta natura. Asa ca va rog sa ii transmiteti domnului ministru sa avem actul normativ pregatit, pentru ca toata lumea sa respecte legea: cei care sunt intr-o situatie de boala sa aiba acoperirea legala si materiala aferenta, iar celor care abuzeaza de aceasta practica sa le inchidem usile, prin modalitati evident, legale”, a spus Boc secretarului de stat.
Premierul Emil Boc a declarat, la sfarsitul lunii februarie, ca peste o suta de angajati ai AVAS au intrat in concediu medical, incercand astfel sa scape de sub incidenta Legii de salarizare unitara, prin care salariile individuale sunt reduse, de la 17.000 lei la 2.500 lei.