Boc cere declasificarea contractului cu Sterling

Primul-ministru Emil Boc a dispus declasificarea anexei la Hotararea Guvernului privind Contractul de explorare si impartire a productiei pentru perimetrele XIII Pelican si XV Midia.

Seful Executivului a sesizat Departamentul de Control al Primului-ministru in vederea elucidarii conditiilor in care a fost atribuit contractul de concesionare incheiat intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) si Sterling Resources Ltd.

Curtea Internationala de Justitie de la Haga a recunoscut, marti, jurisdictia si drepturile suverane ale Romaniei pentru o suprafata de platou continental si zona economica exclusiva de 9.700 de kmp, adica 79,34% din zona in disputa cu Ucraina, ceea ce implica 70 de miliarde de metri cubi de gaze si 12 milioane de tone de petrol.

Decizia Curtii a deschis discutia despre exploatarea zacamintelor de hidrocarburi, in acest context, revenind in atentia presei o hotarare a Guvernului Tariceanu, de la sfarsitul mandatului, care face referire la concesiunea unor perimetre din Marea Neagra catre firma Sterling Resources.

De asemenea, premierul Boc l-a demis pe Bogdan Gabudeanu din functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, conducerea ANRM fiind preluata de Gelu Agafiel Maracineanu.

Bogdan Gabudeanu, membru PNL, a fost numit la ANRM la 28 noiembrie 2006. Semnatura lui apare pe hotararea guvernului din noiembrie 2008 privind actul aditional nr.11 la contractul de explorare si impartire a productiei in perimetrele XIII Pelican si XV Midia incheiat intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si compania Sterling Resources Ltd.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut