octombrie 3, 2022

Blocul D 111 din Zalău, complet reabilitat

Lucrările de reabilitare la blocul D 111 din cartierul Brădet, din municipiu, au ajuns la final, fiind demarată deja procedura de recepție. Investiția s-a realizat prin Programul Operațional Regional.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 526.672 lei cu TVA, din care 61.078 lei cu TVA reprezintă valoarea ajustării prețurilor la materiale, investiția fiind finanţată din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, bugetul de stat şi buget local.

Prin acest proiect s-a urmărit scăderea consumului anual specific de energie cu cel puțin 50%.

Investiţia a presupus, printre altele, izolarea termică a fațadelor, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeților și a accesului în bloc, termohidroizolarea acoperișului tip terasă, înlocuirea corpurilor de iluminat din spațiile comune cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, refacerea canalelor de ventilație din apartamente în scopul ventilării natural a spațiilor ocupate, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.