noiembrie 26, 2022

Blocul care era odata o ruina a ajuns sa fie bloc de locuinte sociale. Lucrarile la imobilul Silvania – Astralis, finalizate

Primaria Zalau anunta ca lucrarile la obiectivul de investitii "Transformare imobil bloc Silvania – Astralis, in bloc de locuinte sociale au termen de finalizare, conform contractului de lucrari, data de 12 noiembrie 2019, iar in perioada urmatoare se va organiza procedura de receptie.
Imobilul are destinatia de locuinte sociale. Locuintele se vor repartiza persoanelor indreptatite sa beneficieze de o locuinta sociala. Locurile nu sunt ocupate.
Potrivit unui comunicat de presa transmis de Primaria municipiului Zalau, criteriile sunt cele aprobate prin HCL nr. 120 din 20 mai 2013.
http://www.zalausj.ro/cms/hotarari_more.php?id=A3503_0_7_0_M.
In urma lucrarilor executate vor fi realizate 16 locuinte, din care 13 cu o camera si 3 locuinte cu doua camere.
Proiectul este finantat din fonduri guvernamentale si buget local. Valoarea lucrarilor este de 1.474.179, 67 lei.

rn

Povestea blocului "fantoma". Guvernul Boc n-a vrut sa dea bani pentru modernizarea blocului

rn

Autoritatile zalauane ne spuneau in 2016 ca documentatia pentru reabilitarea blocului Astralis a fost elaborata inca din martie 2009 si a fost depusa in fiecare an la Ministerul Dezvoltarii Regionale pentru finantarea lucrarilor in cadrul programului de costruire locuinte sociale.
Primarul Zalaului Ionel Ciunt si-a asumat acest proiect si l-a introdus in lista de investitii pentru anul 2018. Anul trecut Primaria Zalau a asigurat sumele pentru lucrari din bugetul local, insa primarul Ionel Ciunt a incercat sa gaseasca bani din alta parte si sa nu foloseasca banii din taxele zalauanilor. Asa se face ca Ionel Ciunt a trimis proiectul de reabilitare a blocului Astralis la Bucuresti, la Ministerul Dezvoltarii. Rezultatul a venit la sfarsitul lunii iunie, mai exact pe 28 iunie cand a semnat contractul de finantare si a obtinut suma necesara pentru derularea acestui proiect.

rn

Inainte de reabilitare, blocul fantoma avea un singur locatar

rn

In blocul pustiu si abandonat de pe Bulevardul Mihai Viteazu nr.41 isi avea sediul Asociatia Nevazatorilor Salaj. Doar ei au mai ramas acolo, pentru ca altcineva nu a mai pus piciorul in cladire de ani de zile. De-a lungul anilor, au mai venit pompierii din cand in cand, alertati de trecatori in legatura cu tencuiala desprinsa de pe pereti, gata sa cada in capul pietonilor.

rn

Candva era un imobil "la moda"

rn

Inainte de Revolutie, blocul Astralis a fost unul din imobilele bine vazute din oras. Era bine pozitionat, zona era buna, circulata, aproape de autogara, de una din cele mai mari intersectii din municipiu, aproape de piata si de statia de autobuz. Avea apartamente frumoase, spatioase, cu balcoane mari. Era o constructie destul de noua, fiind dat in folosinta dupa anul 1980, isi amintesc zalauanii. Blocul s-a aflat, ca mai toate din Zalau, in administrarea Regiei Autonome de Gospodarie Municipala.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *