noiembrie 29, 2022

Blaga: Nu vom aplica penalitati pentru locatarii care resping reabilitarea termica

Locatarii din blocurile cu izolare termica deficitara care resping reabilitarea locuintelor nu vor fi penalizati, a declarat, miercuri, ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga. “Mergem pe mana cetatenilor, nu putem merge cu raul inainte. Nu vom aplica penalitati. Exista oricum o avalansa de cereri”, a spus Blaga la un seminar organizat de Ziarul Financiar. Ministrul a precizat ca pana vineri vor fi publicate normele de aplicare a ordonantei privind reabilitarea termica a locuintelor.
Potrivit ordonantei, 50% din costul lucrarilor va fi asigurat de la bugetul de stat, 30% de catre autoritatile locale (primarii) si 20% de catre asociatiile de locatari. Blaga a afirmat ca legea permite autoritatilor locale sa acopere si costurile locatarilor care nu-si permit sa plateasca reabilitarea, desi asociatia a luat decizia de a realiza lucrarile. Ministrul a reafirmat ca bugetul alocat reabilitarii termice in acest an asigura finantarea pentru lucrari la 50.000 de apartamente. Decizia privind realizarea lucrarilor de reabilitare este luata in cadrul asociatiei de locatari cu o majoritate de 50% plus unu, existand trei etape in care asociatia consulta locatarii, ultima avand loc atunci cand este cunoscuta o valoare estimata a costurilor lucrarilor. Ministrul Dezvoltarii a anuntat, la sfarsitul lunii ianuarie, ca in acest an vor fi reabilitate termic 60.000 de apartamente, pentru care vor fi cheltuite 460 milioane lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *