noiembrie 29, 2022

Bisericile care au nevoie de bani, așteptate să depună cereri la Primăria Zalău

Primăria Zalău acordă, și în acest an, sprijin financiar cultelor religioase care au sediul pe raza municipiului. Inițial, s-a decis alocarea sumei de 300 de mii de lei pentru unitățile de cult, din care 100 de mii de lei pentru construirea de lăcașuri de cult, iar 200 de mii de lei pentru lucrări de reparații capitale, reparații curente și lucrări de întreținere. În cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local, suma a fost majorată cu încă 50.000 lei, pentru a ajuta bisericile să își poată plăti facturile la utilități în această iarnă.

Primăria Zalău anunță organizarea sesiunii publice de selecție a ofertelor de proiecte pentru finanțarea unităților de cult, drept pentru care cei interesați în obținerea de sprijin financiar trebuie să depună în plic sigilat dosarul de proiect, conținând documentația de solicitare, într-un exemplar, la sediul instituției.

Administrația locală a stabilit un termen de 15 zile pentru depunerea propunerilor de proiecte în vederea respectării principiului anualității, care presupune derularea întregii proceduri de finanțare în cadrul unui an bugetar.

Data limită de depunere a proiectelor este 17 octombrie.

Finanțările nerambursabile trebuie însoțite și de o contribuție din partea beneficiarului de minimum 10 la sută, în bani sau în natură (materiale), din valoarea totală a finanțării.

 Formularele necesare pentru întocmirea dosarului de proiect, precum și Regulamentul privind acordarea de sprijin financiar unităților de cult se pot obține de pe site-ul Primăriei Municipiului Zalău www.zalausj.ro.

   

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *