Biserica greco-catolică din Marca, sfințită în prezența a peste două mii de persoane

Biserica greco-catolică din Marca, sfințită în prezența a peste două mii de persoane

Peste două mii de credincioși au luat parte duminică, 16 octombrie, la sfințirea bisericii greco-catolice din Marca. Slujba de sfințire și liturghia arhierească au fost oficiate Preasfinția Sa Dr. Virgil Bercea, episcop de Oradea, împreună cu Preasfințiile Lor Vasile Bizău, episcop de Maramureș, și Ioan Călin Bot, episcop auxiliar de Lugoj, alături de un sobor de preoți. La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

“Am fost bucuros să iau parte la această mare sărbătoare a comunității, prilejuită de sfințirea bisericii greco-catolice din Marca. Edificiul a fost înălțat pe vatra vechii biserici în care reprezentantul de seamă al Şcolii Ardelene, teologul Samuil Micu Klein a rostit prima sa predică pe pământ sălăjean. Ceea ce mi-a atras în mod deosebit atenția a fost îmbucurătoarea participare a reprezentanților tuturor cultelor din zonă și din județele învecinate.

Prezența a mai mult de 2.000 de credincioși și faptul că am avut ocazia de a da curs gândurilor mele în acel moment de mare trăire duhovnicească și lumească, m-au făcut să cred, încă o dată, că sălăjenii și Țara Silvaniei se află sub oblăduirea proniei cerești. Cu toții am reverberat acel sentiment de frățietate la care glasul clopotelor i-a îndemnat, îi îndeamnă și îi va îndemna pe sălăjeni”, a subliniat Dinu Iancu-Sălăjanu.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *