Bilete de tren cumpărate online. Controlorii, dotați cu terminale mobile

Din 15 noiembrie, biletele de tren se pot cumpăra online la toate garniturile puse în circulație de CFR Călători, până în momentul plecării trenului din stație.

Anterior acestei date, digitalizarea era doar parțială la operatorul de transport feroviar, deoarece aplicația CFR Călători permitea emiterea biletelor online până la momentul plecării doar pentru unele trenuri, majoritatea InterRegio ( de lung parcurs).

Compania CFR Călători a anunțat că a dotat personalul din trenuri cu terminale mobile pentru plata cu cardul.

“În urma finalizării procedurilor de achiziție publică, CFR Călători și Alpha Bank România au încheiat acorduri cadru pe termen lung pentru accesibilizarea și simplificarea procesului de plată la achiziționarea legitimațiilor de călătorie, prin mijloace electronice. Alpha Bank România pune la dispoziția operatorului național de transport feroviar de călători serviciul e-commerce pentru achiziția online a legitimațiilor de călătorie precum și aplicația Alpha PhonePOS care permite plata cu card bancar a legitimațiilor de călătorie în tren. Achiziția online a legitimațiilor de călătorie atât pe rute naționale, cât și internaționale precum și soluția de plată în tren – Alpha PhonePOS completează demersurile CFR Călători pentru creșterea gradului de digitalizare și a accesibilității la transportul feroviar de călători. Plata online a legitimațiilor de călătorie obținute prin aplicația CFR Călători disponibilă web sau descărcabilă gratuit din Google Play, App Store, Huawei AppGallery pentru sistemele de operare Android și iOS se poate face acum mult mai ușor, în siguranță, cu o creștere a ratei de aprobare/ securizare prin Click4pay (salvarea în siguranță a cardului în aplicația de plată). (…)Plata legitimațiilor de călătorie se poate realiza acum în tren rapid și sigur cu card bancar sau orice alt dispozitiv inteligent de plată de tip contactless”, precizează CFR Călători într-un comunicat de presă.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *