ianuarie 27, 2023

Începând din luna noiembrie, utilizatorii transportului public în comun din Zalău vor putea achiziționa bilete și abonamente prin SMS sau prin intermediul unei aplicații de pe telefonul mobil.

Prin SMS se vor putea cumpăra bilete cu valabilitate 40 de minute și bilete cu valabilitate 24 de ore. Va fi disponibil un număr unic la care se trimite un SMS cu specificația ”40 minute” sau cu specificația ”zi”. Valoarea biletului valabil 40 de minute va fi 2 lei, iar a biletului valabil 24 de ore va fi de 8 lei. Comisioanele operatorului de telefonie se plătesc de către utilizator, la fel ca în cazul altor servicii cu plată prin SMS.

Alin Oros, directorul Transurbis, a declarat pentru Graiul Sălajului că societatea de transport în comun are în derulare procedura de achiziție a operatorului de telefonie și că numărul unic va fi anunțat după parcurgerea tuturor etapelor procedurale.

În ceea ce privește abonamentele lunare, acestea vor putea fi achitate folosind cardul bancar, descărcând aplicația pe telefon (Android sau IOS) sau de pe portalul web. Se va putea cumpăra un abonament nou sau prelungi abonamentul existent. Obținerea cardului de transport se va face de la punctele de vânzare ale operatorului, mai puţin în situaţia personelor juridice, pentru care cardurile de transport se pot obţine și online.

Și categoriile de persoane care beneficiază de gratuități sau reduceri la transportul în comun vor putea să încarce pe platformele online documentele justificative, prevăzute de lege, pentru obținerea cardurilor de călătorie.

Avantajul direct al aplicației pe mobil sau portal este că utilizatorul poate încărca titluri de călătorie pe cardul de transport folosind plata online cu card bancar și poate consulta starea cardului de călătorie și titlurile active. De asemenea, pot fi gestionate mai multe carduri pe un singur cont de utilizator.

”Acest serviciu de e-tiketing face parte din proiectul <Mobilitate urbană durabilă Zalău 2021-2027>, finanțat din fonduri europene. Proiectul de hotărâre prin care se introduc aceste metode de plată a serviciilor Transurbis SA a fost adoptat în ședința Consiliului Local de joi. Tot în cadrul proiectului au fost achiziționate 20 de autobuze electrice pe care le utilizăm deja, 20 de stații pentru încărcare lentă și două stații pentru încărcare rapidă, stații de autobuze moderne care vor fi amplasate pe raza municipiului, sistemul de monitorizare al flotei pe 65 de autobuze, sistemul de informare călători în 12 de autobuze, sistemul de e-ticketing pentru 57 de autobuze, sistemul integrat de gestiune și diagnosticare electronică (SIGDE) prin CAN pentru 12 autobuze, sistemul de monitorizare video călători în 12 autobuze și sistemul de numărare călători în 12 autobuze. Toate aceste investiții derulate de Primăria Zalău și Transurbis SA prin fonduri europene duc la creșterea confortului călătorilor și la eficientizarea transportului public”, spune directorul Alin Oros.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut