Bilanțul Maratonului Vaccinării de la Zalău

Peste 1200 de persoane imunizate și politicieni mai bogați la număr de fotografii

Maratonul vaccinării de la Zalău este considerat un eveniment de succes de către organizatori, fiind înregistrat cel mai mare număr de persoane vaccinate într-un interval de timp atât de scurt, de la debutul campaniei de vaccinare la noi în județ.

Potrivit informațiilor publicate de Instituția Prefectului, în acest sfârșit de săptămână s-au vaccinat 1.200 de persoane numai în parcarea de la Zalău Value Center, iar alte 800 de persoane la centrele de vaccinare din Zalău. Sălăjenii au ales pentru imunizare serurile de la Pfizer, Astra Zeneca și Johnson&Johnson, înregistrându-se un ”record absolut de vaccinări anti-Covid la Zalău”, cu peste două mii de persoane vaccinate numai în reședința județului Sălaj. Dacă în cadrul Maratonului oamenii s-au putut vaccina cu serurile de la Pfizer și Johnson@Johnson, la centrele de vaccinare au putut opta și pentru serul de la Astra Zeneca.

“A fost un efort comun pentru care trebuie să mulţumim cadrelor medicale, voluntarilor, autorităţilor locale şi judeţene, gazdelor noastre şi tuturor celor care au contribuit la această reuşită. E cea mai bună dovadă că doar împreună vom reuşi să învingem pandemia. Vom continua să facem tot ce depinde de noi pentru a creşte numărul persoanelor vaccinate şi a putea, astfel, să revenim la normalitate”, a declarat duminică seara Dari Toma, prefectul judeţului Sălaj.

Conform datelor Prefecturii, vineri, în prima zi de maraton al vaccinării, voluntarii echipei medicale au reușit să imunizeze aproape 250 de persoane, autoritățile fiind mulțumite de rezultatul obținut. ”A fost o zi cu multă muncă din partea tuturor celor implicaţi în această campanie de vaccinare, dar la ceas de bilanţ cea mai mare satisfacţie e aceea că aproape 250 de persoane sunt mai protejate de virusul SARS-CoV-2 după ce s-au vaccinat astăzi, la Maratonul de la Zalău. Mulţumiri speciale eroilor în halate albastre, dar şi celor cu tricouri şi veste roşii şi fiecărei persoane şi instituţii care a pus umărul în organizarea acestui eveniment. Iar finalul nu-i aici. Ia-ţi şi tu doza de libertate!”, spunea mesajul publicat vineri seara pe pagina de socializare a Instituției Prefectului Sălaj.

În cea de-a doua zi a maratonului, numărul celor imunizaţi în parcarea Zalău Value Centre a ajuns la 620 de persoane, ca la finalul celor trei zile numărul de persoane imunizate să fie dublat.

Defilare de personalități politice la Maraton

Evenimentul de la Zalău a fost o bună ocazie și pentru politicienii care ocupă diferite funcții în Stat să se promoveze. Prezenți în județul Sălaj în calitate de invitați ai colegilor de partid, au profitat de campania de imunizare și au vizitat și standurile  din parcarea mall-ului zălăuan. Invitați la evenimente politice ale aleșilor sălăjeni din USR-PLUS, Anca Dragu – preşedintele Senatului, Oana Ursache – secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și Sergiu Hossu – şef al Cancelariei prim-ministrului Florin Cîţu și Irina Alexe, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au profitat de prezența pe meleaguri sălăjene și au punctat încă o activitate de imagine prin prezența lor la maratonul vaccinării, pentru câteva fotografii de colecție.

Unii au ales să fie prezenți la maraton chiar și de două ori, cum este și cazul Ministrului Afacerilor Interne și președinte al PNL Sălaj, deputatul Lucian Bode. Acesta a participat atât vineri, la ”festivitatea” de deschidere a Maratonului Vaccinării, dar și sâmbătă, alături  de oficialitățile reprezentante din USR-PLUS.

Prefectul Dari Toma, în calitate de gazdă, a fost și el omniprezent la toate întâlnirile, la fel cum a procedat și preşedintele Consiliului Judeţean – Dinu Iancu-Sălăjanu.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.