Un accident soldat cu rănirea ușoară a unui biciclist a avut loc luni seara, în jurul orei 19.00, pe strada Gheorghe Doja din municipiu.

Potrivit IPJ Sălaj, un bărbat de 54 de ani, din Zalău, în timp ce conducea un autoturism dinspre centru înspre cartierul Brădetar fi efectuat un viraj înspre stânga fără a acorda prioritate de trecere și ar fi acroșat un bărbat de 49 de ani, din Zalău, care se deplasa pe bicicletă.

Biciclistul circula pe partea carosabilă, deși în zonă este amenajată pistă special destinată circulației bicicletelor. Nu avea în funcțiune nici sistemul de iluminare pentru circulația pe timp de noapte și nu era echipat corespunzător, cu îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante.

În urma accidentului rutier, biciclistul a suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital. Atât conducătorul autoturismului, cât și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.

Polițiștii rutieri continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului rutier.