ianuarie 31, 2023

Biblioteca Scala își deschide marți porțile. Parteneriatul public-privat a dat naștere unui spațiu pentru toate vârstele

Filiala Scala a Bibliotecii Județene „I.S. Bădescu” Sălaj își deschide porțile pentru public marți, 11 octombrie.

Investiția este un nou bun exemplu de parteneriat public-privat în Municipiul Zalău deoarece a fost realizată cu sprijin financiar de la Consiliul Județean Sălaj, Michelin România, Electro Grup Zalău și TenarisSilcotub. Este prima bibliotecă din cartier care va funcționa în Zalău, iar scopul investiției este acela de a duce cât mai aproape de iubitorii de carte serviciile Bibliotecii Județene.

„Prin deschiderea acestei filiale ne-am dorit să fim cât mai aproape de utilizatorii noștri. Să le oferim un spațiu prietenos, cu acces la tehnologie, care să fie accesibil tuturor membrilor comunității, indiferent de vârstă. Ne bucurăm că visul nostru a devenit realitate. Le mulțumim partenerilor noștri că au avut încredere în noi”, a declarat Mariana-Lucia Marian, managerul Bibliotecii Județene Sălaj (BJS).

Potrivit reprezentanților BJS, Filiala Scala va aduce un plus în viața tuturor celor care îi vor trece pragul, prin serviciile moderne pe care le va oferi: eliberarea gratuită a permisului de intrare la bibliotecă, împrumut de documente la domiciliu, consultarea acestora pe loc, prelungirea termenului de împrumut, rezervarea și reținerea de titluri, oferirea de informaţii sau acces gratuit la internet şi facilităţi de lucru pe calculator.

Totodată, aici vor putea fi organizate diverse activități individuale sau de grup, ateliere, ore de lectură, cluburi, inclusiv robotică, întâlniri tematice cu invitați din diferite domenii, serate muzicale sau vizionări. Nici cei mai mici utilizatori nu au fost uitați, Filiala Scala fiind un spațiu baby-friendly. Astfel, copiii cu vârste cuprinse între 0 și 6 ani se vor bucura, alături de părinți și bunici, de cărți și jocuri speciale pentru ei. De asemenea, aici veți găsi aproximativ 5.000 de volume din toate domeniile de interes – enciclopedii, beletristică, literatură pentru copii, psihologie sau parenting, organizate în acces liber la raft.          

Programul de funcționare a filialei va zilnic, de luni până vineri, între orele 9.00-17.00, și va fi deservită de doi bibliotecari. Investiția pentru înființarea bibliotecii Scala se ridică la suma de 900 de mii de lei. Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj este instituție de cultură subordonată și finanțată de Consiliul Județean Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut