Biblioteca Județeană ”Ioniță Scipione Bădescu” Sălaj se extinde, înființând o filială ”de cartier”, astfel încât iubitorii de carte, de la cei mai mici până la cei mai în etate, să aibă acces facil la multitudinea de activități și de servicii cu care ne-a obișnuit în ultimii ani instituția.

Amenajarea locației – spațiul fostei librării de la parterul Blocului 28 de lângă Cinematograful Scala – este aproape finalizată, filiala bibliotecii urmând a fi deschisă publicului începând cu data de 11 octombrie.

Așa cum au anunțat reprezentanții Bibliotecii Județene, în noul spațiu se vor organiza activități individuale și de grup, ateliere, cluburi, lansări de carte, expoziții, pe lânga clasicile activități de împrumut de carte sau studiu.

”Filiala Scala – Biblioteca din cartierul tău. Biblioteca Județeană aduce cartea mai aproape de locuitorii municipiului Zalău, prin deschiderea unei filiale la parterul blocului 28, str. Simion Bărnuțiu (unde a fost librăria). Proiectul a fost realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj. Lucrările de amenajare ale Filialei Scala sunt aproape de final, iar activitățile vor varia de la clasicul împrumut de carte, până la organizarea de activități individuale sau de grup, ateliere, cluburi, lansări de carte și expoziții. Până la deschiderea oficială, care va avea loc pe 11 octombrie 2022, vă invităm să stați cu ochii pe noi! În fiecare săptămână vă vom prezenta o mică parte din noua noastră filială de poveste!

Colțul pentru tineri este perfect pentru creație, socializare sau recreere. Elevii vor putea citi sau studia într-un mediu prietenos, cu Internet gratuit, calculatoare și cărți din toate domeniile… însă reprezintă și locul ideal pentru întâlnirile cu prietenii și colegii sau pentru organizarea de evenimente”, se arată în informarea celei mai cunoscute instituții de cultură din județ.