februarie 6, 2023

Mariana Lucia Marian este, de luni, noul manager al Bibliotecii Județene ”Ioniță Scipione Bădescu”, după ce a promovat cu succes probele concursului organizat de Consiliului Județean Sălaj pentru ocuparea funcției de conducere la una dintre cele mai importante instituții din subordinea administrației județene.

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat luni, 20 septembrie, contractul de management al noului manager al Bibliotecii Județene “Ioniță Scipione Bădescu”.

Absolventă a Facultății de Drept Cluj-Napoca, din cadrul Universității “Dimitrie Cantemir”, Mariana Marian are un master în management cultural și a urmat curs de formare/specializare în biblioteconomie și științele informării, marketing și management cultural. Lucrează alături de echipa Bibliotecii Județene Sălaj din anul 1998, angajată fiind la debut ca bibliotecar în cadrul Secției împrumut pentru copii, iar în anii următori a activat la Serviciul catalogare și prelucrare a documentelor, respectiv Serviciul Marketing, activități culturale, achiziții. Este trainer/formator, iar din 2002 conduce, în calitate de președinte, Asociația “Prietenii Bibliotecii”, un ONG care susține activitatea Bibliotecii Județene și a celorlalte biblioteci publice din Sălaj.

“Funcția de manager reprezintă o provocare pentru mine. Experiența de peste 20 de ani ca bibliotecar și participarea la majoritatea proiectelor din instituție m-au motivat să fac acest pas. Vom continua să ne implicăm în viata culturală a județului și să fim o alternativă de dezvoltare personală, educare și relaxare pentru comunitatea sălăjeană”, a precizat Mariana Marian.

La concursul pentru funcția de manager al BJS s-au înscris doi candidați, Mariana Marian obținând cea mai mare notă finală: 8,90 (8,98 la analiza proiectului de management și 8,83 la interviu).

“Îi transmit mult succes doamnei Marian și îmi doresc ca principiul lucrului bine făcut să o călăuzească în acest mandat. Biblioteca este considerată templul învățăturii, de aceea instituția trebuie să se impună ca o prezență activă și utilă în comunitate, să atragă cititori de toate vârstele spre minunata lume a cărților, să își diversifice serviciile în mod constant pentru a răspunde nevoilor diferitelor categorii de public și a ține pasul cu evoluția din ce în ce mai rapidă a tehnologiei”, a subliniat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut