Deschidere festiva, nunta de aur, premierea olimpicilor, recital trupe locale, concurs de karaoke, fanfara si…. Hi-Q sunt cateva elemente din programul manifestarilor dedicate „Zilelor Cetatii”, care debuteaza vineri, 31 iulie, in Zalau.
„Actiunile sportive – tenis de masa, atletism si volei – incep programul zilei de sambata, si, in aceeasi zi, Nicu Alifantis&Band, RO-Mania, Akcent si Bere Gratis, vor canta pentru participantii la evenimente, pe scena amplasata in fata Casei de Cultura a Sindicatelor, incepand cu ora 20”, a precizat purtatorul de cuvant al primariei, Manuela Ghiurutan. Finalul celei de-a doua zi a manifestarilor va fi marcat prin traditionalul foc de artificii, la ora 24,00.
Spectacol cu Nicolae Furdui Iancu si Aurel Tamas
Duminica este dedicata iubitorilor de folclor, pentru ca incepand cu ora 17,00, organizatorii au pregatit un spectacol de zile mari! Programul este deschis de „Tinerii dantausi” din Dersida (comuna Bobota), ansamblurile Columna si Terbete (ale Casei Municipale de Cultura), „Dansul socacitelor” din Mesesenii de Jos, obiceiuri de nunta din Salaj, suite de dansuri, dupa care spectacolul va continua cu recitaluri ale solistilor ingragiti de publicul zalauan – de la mai tinerii Ioana Lazar, Alex Teofil si Alexandra Chira, Vladuta Lupau, la deja consacratii Rodica Pop Seling, Aurora Moga Popovici, Vasile Coca si Ileana Domuta Mastan.
„De la ora 21,00, pe scena vor urca Sava Negrean Brudascu, Nicolae Furdui Iancu, insotit de formatia „Crai Nou”, si Aurel Tamas”, a adaugat Manuela Ghiurutan.