Bere expirata pe rafturile magazinelor

Satenii salajeni isi pot pune sanatatea in pericol oricand, daca nu sunt atenti la ceea ce cumpara de la magazine. Asta deoarece vanzatoarele uita sa ia de pe raft marfa expirata. Miercuri, un control al inspectorilor de la Protectia Consumatorilor Salaj, insotiti de presa, a scos la iveala neregulile din unele magazine din comunele Marca si Ip. Cele mai multe probleme au fost gasite la Intreprinderea Individuala Kovacs Ibolya, din Zauan, comuna Ip. Deficientele au fost observate de catre inspectori inca de la intrarea in ABC, unde lipsea atat orarul de functionare cat si denumirea firmei. Patroana nu a fost de gasit, iar femeia care o inlocuia nu a putut sa prezinte inspectorilor registrul unic de control. Aici au fost gasiti 25 de litri de bere expirata, o parte avand termenul de valabilitate depasit inca din luna august a anului 2008, doua tuburi de ketchup si doua de pasta de ardei, de asemenea expirate. Au mai fost identificate si brichete fara siguranta (acestea fiind interzise a se mai comercializa inca din martie 2008), dar si cosmetice, margarina si naftalina fara elemente de identificare si traducere in limba romana. Inspectorii au dispus distrugerea alimentelor expirate si au oprit temporar de la vanzare, pana la intrarea in legalitate, produsele fara elemente de identificare. Totodata, patroana va primi o amenda de pana la 3.000 de lei.
Brichete fara siguranta au fost gasite si la SC Agentini Impex SRL Marghita, filiala Lesmir din comuna Marca, impreuna cu 17,5 kg de detergent pentru rufe fara traducere in limba romana. Vanzatoarea nu avea sa prezinte nici Codul Unic de Inregistrare, iar societatea risca o amenda de 500 de lei.
Din nou, bere expirata, de data aceasta la SC Mia Prest Trans Com SRL din Sumal, comuna Marca, bar si ABC. Pe langa cei opt litri de bere care aveau termenul de valabilitate depasit, in barul societatii lipsea afisul prin care se specifica faptul ca in unitatea respectiva se fumeaza, lipsea numarul de telefon al consumatorilor, iar localul nu avea un sistem de ventilatie. Firma va primi o amenda de 250 de lei pentru nerespectarea legii fumatului si un avertisment pentru berea expirata.
Alti 12 litri de bere cu termenul de valabilitate depasit erau pusi la vanzare in unitatea societatii Nicone Import-Export, un restaurant din Port, comuna Marca. Patroana nu putut sa pezinte Codul Unic de Inregistrare (CUI) si risca o amenda cuprinsa intre 1.000 si 3.000 de lei (cu posibilitatea de a plati jumatate din minimul amenzii in termen de 48 de ore de la incheierea procesului verbal). Aceeasi sanctiune contraventionala o va primi si Selena Sta SRL din comuna Ip, unde, de asemenea, nu a fost prezentat inspectorilor CUI-ul si au fost identificati doi litri de bere cu aceeasi problema.
La magazinul firmei Marcana Impex SRL, din Ip inspectorii au mai gasit inca 15 litri de bere, 12 cutii de bomboane si guma de mestecat cu termenul de valabilitate depasit. Sanctiunea contraventionala va fi cuprinsa intre 1.000 si 3.000 de lei.
Opt litri de bere expirata si lipsa denumirii firmei la intrarea in local au fost identificate la un bar al SC Cordan SRL Porti, iar la restaurantul SC Com Cetatea SRL din aceeasi localitate nu era afisat faptul ca in unitate se fumeaza, lipsea orarul de functionare, denumirea firmei si nici nu avea asigurata ventilatia localului. Patronul va primi o amenda de 250 lei pentru aceste deficiente.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *