Benesat: Al doilea accident la trecerea căii ferate, în doar o lună

Echipajele ISU Porolissum au avut un weekend plin de intervenții. Printre cele mai dificile se regăsește și intervenția la un accident feroviar care a avut loc la Benesat, sâmbătă seara, la ora 20.55, între o garnitură de tren și un autoturism.

În accident a fost implicat un tren de călători care transporta 10 persoane, însă, din fericire, nici unul dintre călători nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Patru persoane din autoturism au fost găsite neîncarcerate și conștiente. Au fost evaluate medical la fața locului de către echipajele medicale, fără a fi necesar transportul acestora la spital.

IPJ Sălaj precizează că șoferița care conducea autoturismul nu a respectat indicatoarele, așa se face că autoturismul a fost acroșat de tren. Nici ea, nici mecanicul locomotivei nu consumaseră alcool.

”Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj Napoca – Biroul Județean de Poliție Transporturi Sălaj – Postul de Poliție T.F. Jibou au fost sesizați în urma unui apel primit prin 112 cu privire la faptul că, pe drumul județean 108 A, la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea sălăjeană Benesat, trenul Regio 4049 care circula pe relația Jibou – Baia Mare a acroșat un autoturism. Polițiștii sălăjeni de la transporturi s-au deplasat la fața locului și au constatat că, o femeie de 56 de ani, din municipiul Baia Mare, județul Maramureș, în timp ce conducea un autoturism, nu ar fi respectat semnificația indicatoarelor rutiere aflate la trecerea la nivel cu calea ferată semnalizată corespunzător, respectiv <Trecere la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere> și <Oprire>, autoturismul fiind acroșat de tren. În urma accidentului feroviar, nu au rezultat victime. Atât conducătoarea autoturismului, cât și mecanicul de locomotivă au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri”, preizează IPJ Sălaj.

Este al doilea accident feroviar, în același loc, care se produce anul acesta. În urmă cu exact o lună, un șofer sârb nu s-a asigurat la traversarea căii ferate și a scăpat ca prin minune fără răni, alături de trei pasageri ai săi. Trenul care circula pe ruta Jibou – Baia Mare avea atunci 12 călători, niciunul nefiind rănit, din fericire.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *